Vitatott Piastri-siker és morgolódó Verstappen – így reagált a nemzetközi sajtó a Magyar Nagydíjra

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 11:10
A nemzetközi lapok szerint lélegzetelállító dráma volt a Hungaroringen (Fotó: Árvai Károly)
A nemzetközi sajtó főként Oscar Piastrinak, a McLaren ausztrál versenyzőjének különös körülmények között született első diadaláról, valamint a címvédő Max Verstappen csalódottságáról írt a 39. Formula–1-es Magyar Nagydíj másnapján.

 

ANGLIA

Daily Mail
„Lando Norris három körrel a vége előtt engedelmeskedett a McLaren utasításának, és elengedte csapattársát, Piastrit. Ez volt az istálló egyik legvitatottabb futama.”

Mirror
„Norris nem nézett Piastri szemébe, de egy kézfogásra azért képes volt egy számára csalódással zárult verseny után. Eleinte kerülték egymást a befutót követően, aztán az ausztrál mosolyogva odament csapattársához, aki elnézett mellette.”

The Sun
„Norris tombolt, miután a McLaren arra kényszerítette, hogy mondjon le a győzelemről, miközben Verstappen nekiment Lewis Hamiltonnak.”

 

AUSZTRÁLIA

The Age
„Piastri az első diadalát aratta egy csapaton belüli, lélegzetelállító dráma végén.”

 

HOLLANDIA

AD
„A futam legemlékezetesebb pillanata Verstappen és Hamilton koccanása volt, melynek során a harmadik helyre törő Verstappen felszállt a levegőbe, és végül le kellett mondania a dobogóról. Ez nem az ő napja volt, sokat panaszkodott a csapatrádión, és hét körrel a vége előtt már nem tudta kordában tartani csalódottságát.”

De Telegraaf
„Vitatott Piastri-siker Magyarországon, a morgolódó Verstappen csak ötödik.”

 

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Piastri első ünneplését Norris tette lehetővé. Verstappen futama teljesen kaotikusra sikeredett.”

Tuttosport
„Verstappen rémálomszerű versenye a Hungaroringen. A Red Bull pilótája nem volt versenyben a győzelemért, és végig panaszkodott csapatának.”

 

AUSZTRIA

Kurier
„Ritkán látható feszültség és vita a McLaren kettős sikere után. Rendkívül különös közjáték előzte meg Piastri első diadalát.”

Salzburger Nachrichten
„Verstappen idegei csődöt mondtak, Piastri a csapatutasítás révén állhatott fel először a dobogó tetejére.”

Kleine Zeitung
„Stratégiai dráma a Hungaroringen, Piastri nyert Norris előtt.”

Blick
„Norrist megfosztották a diadaltól, a McLaren főnökei Piastrit akarták győztesnek. Az ausztrál lett az F1-történelem 115. futamgyőztese, némi kellemetlen mellékízzel.”

 

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe
„A csapatutasításokat néha nehéz elfogadni, de be kell tartani őket. Ezt most Norris bánta, Piastri pedig jól járt.”

Le Parisien
„A McLaren kettős győzelme, Verstappen ráfizetett a kamikazemanőverre.”

 

SPANYOLORSZÁG

Mundo Deportivo
„Verstappent elöntötte a harag, miután ismét összeütközött Norrisszal a futam elején. A pályán nincs barátság, és hiába jönnek ki amúgy jól egymással, ha ugyanaz a céljuk, abból súrlódás van.”

Sport
„Ez az utóbbi évek kétségtelenül legkiszámíthatatlanabb idénye. Piastri a 13. nagydíjon a hetedik futamgyőztes. Annyit biztos, hogy ez nem Verstappen napja volt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik