Újabb hely kelt el 2025-re – a Haas szerződtette Bearmant

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 11:06
Bearman többéves szerződést írt alá (Fotó: AFP)
A Haas csapata szerződtette a jelenleg a Formula–2-ben versenyző Oliver Bearmant, a Ferrari protezsáltja 2025-ben mutatkozik be állandó versenyzőként a Formula–1-ben.

Jó ideje nyílt titoknak számított, mostanra hivatalossá vált: a Haas a hétvégén rendezendő Brit Nagydíj sajtónapján bejelentette, hogy szerződtette tartalék versenyzőjét, Oliver Bearmant. A jelenleg a Formula–2-ben versenyző Ferrari-akadémista többéves kontraktust írt alá az amerikai csapattal, amivel biztossá vált, hogy a 2026-ban érvénybe lépő nagy szabályváltoztatások idején is a csapat tagja lesz.  

„Izgalmas, hogy lehetőséget adhatunk egy olyan fiatal tehetség számára, mint Oliver Bearman. Hihetetlenül érett versenyzővé vált a Ferrari-akadémia irányítása alatt, amiről a világ is meggyőződhetett már a saját szemével, amikor az utolsó pillanatban behívták a Szaúd-arábiai Nagydíjon. Oliver bizonyította, hogy nagyon felkészült a feladatra, és ezt mi is tapasztalhattuk az elmúlt két idényben, amikor a Haas autóit vezethette a szabadedzések során. Izgatottan várjuk, hogy láthassuk a további fejlődését versenyzőként, és szeretnénk élvezni a tehetsége előnyeit a versenygépben és azon kívül is. Oliver nagyszerű srác, és mindig nagyon örülünk neki, amikor csatlakozik hozzánk a gyakorlásokon. Most már tudjuk, hogy az együttműködésünk hosszabb távú lesz, és ez mindenkinek remek hír" – állt a csapatfőnök, Komacu Ajao közleményében. 

A fiatal brit tehetség számára nem teljesen ismeretlen terep a királykategória, a Scuderia színeiben korábban részt vehetett már szabadedzésen, míg az idén ő helyettesítette a vakbélműtéten áteső Carlos Sainz Jr.-t Szaúd-Arábiában, ahol meglehetősen jó benyomást tett, hiszen a pontszerző hetedik helyen ért célba azt követően, hogy a szombati harmadik gyakorláson vezethette először az autót. A Formula–2-ben az első sikerét épp a múlt heti osztrák versenyhétvége sprintfutamán ünneplő Bearman az előző és a mostani idényben is kapott már lehetőséget a Haastól szabadedzésen, most pénteken szülőhazájában, majd Magyarországon, Mexikóban, valamint Abu-Dzabiban is vezetheti a VF-24-est, ezzel készülve a 2025-ös bemutatkozásra. 

Bearman szerződtetésével újabb hely kelt el a 2025-ös rajtrácson, az azonban egyelőre kérdéses, ki lesz a fiatal brit csapattársa a Haasnál 2025-től. Mint ismert, Nico Hülkenberg a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló Saubernél folytatja a pályafutását, miközben Kevin Magnussen kontraktusa ez év végén lejár, és még nem hosszabbított a csapattal. A legfrissebb hírek szerint erre nem is fog sor kerülni, hiszen az amerikaiak első számú jelöltje az Alpine-tól távozó Esteban Ocon, de Valtteri Bottas esetleges érkezésével kapcsolatban is felröppentek már pletykák. 

RajtszámNév (nemzetiség)CsapatMotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red BullHonda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red BullHonda RBPT
 ??MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
44Lewis HAMILTON (brit)FerrariFerrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14 Fernando ALONSO (spanyol)Aston MartinMercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)WilliamsMercedes
 ??WilliamsMercedes
10Pierre GASLY (francia)AlpineRenault
 ??AlpineRenault
22CUNODA Juki (japán)Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??Visa Cash App RBHonda RBPT
 Oliver Bearman (brit)HaasFerrari
 ??HaasFerrari
81Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenRenault
4Lando NORRIS (brit)McLarenRenault
27Nico HÜLKENBERG (német)Stake F1 Team Kick SauberFerrari
 ??Stake F1 Team Kick SauberFerrari
A 2025-öS RAJTLISTA
75. BRIT NAGYDÍJ
Július 5., PÉNTEK
1. szabadedzés13.30–14.30
2. szabadedzés17.00–18.00
Július 6., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Július 7., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja:16.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Magyar Nagydíj, MogyoródJúlius 21., 15.00
Belga Nagydíj, Spa-FrancorchampsJúlius 28., 15.00
Holland Nagydíj, ZandvoortAugusztus 25., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik