Jónyerrel és Klampárral ütögetett a kínaiak F1-es pilótája

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 18:15
Fotó: Árvai Károly
A Sauber kínai pilótája, Csou Kuan-jü két világbajnokkal, Jónyer Istvánnal és Klampár Tiborral állt asztalhoz a Magyar Nagydíjon.


„A magyar csapat negyvenöt éve öt egyre megverte a kínaiakat a vébédöntőben, de itt a lehetőség a visszavágásra” – mondta mosolyogva a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke, Kovacsics Imre a kínai Csou Kuan-jünek. A Sauber pilótája rögtön kipróbálta az ajándékba kapott, aláírt ütőt, az asztal túloldalán két világbajnokunk, Jónyer István és Klampár Tibor állt.

Hamar kiderült, hogy az autóversenyzés jobban megy a kínainak, mint az asztalitenisz, de a kezdeti hibák nem szegték kedvét, tenyeres pörgetéssel is próbálkozott. Az utolsó labdamenetekre olimpikon játékosunk, Ecseki Nándor csatlakozott Csou Kuan-jühöz, aki láthatóan nagyon élvezte a lehetőséget. Ahogy Jónyer mondta, a végére egészen belejött.

 

„Ez volt az első alkalom, hogy Formula–1-es versenyzővel játszottam, kicsit azért többet vártam tőle, de nagy élmény volt – értékelte lapunknak a rövid mérkőzést Jónyer István, akit az autósportos kötődéséről is kérdeztünk. – Magam is szoktam versenyezni, legutóbb Las Vegasban jártam egy R8-assal, az F1-et pedig régóta követem, Fernando Alonso a kedvencem. Örülök, hogy a Hungaroringen is népszerűsíthetjük a magyar asztaliteniszt, szeretnénk minél több fiatalt megszólítani.”

A pingpongasztal egyébként igencsak népszerű a versenyzők körében, csütörtök délután az RB-pilóták is kipróbálták, Cunoda Juki sajátos technikájával sem tudta megnehezíteni a rutinosabb Daniel Ricciardo dolgát.

Klampár Tibor, Jónyer István, Csou Kuan-jü, Kovacsics Imre, Ecseki Nándor (Fotó: Árvai Károly)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik