George Russell tanárian versenyzett, de a Mercedes hanyag volt – nemzetközi sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2024.07.29. 11:35
George Russellnek jó volt a versenystragéiája, később jött a kellemetlen meglepetés (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó azt taglalja a Formula–1-es Belga Nagydíj másnapján, hogy George Russell mesterien diadalmaskodott az egy bokszkiállásos taktikájával, de nem sokáig tartott az öröme, mert a túl könnyű autója miatt utólag kizárták, a győzelem pedig csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton ölébe hullt.

NAGY-BRITANNIA

Daily Mail: George Russell tudta, hogy mi fog történni, amikor vasárnap este elhagyta a versenyzői területet. Amikor a hosszú és kanyargós utakon hazafelé tartott, beigazolódtak a félelmei. Elvették tőle pályafutása harmadik futamgyőzelmét, amit figyelemre méltó, bátor stratégiával szerzett meg. Diszkvalifikálták, a győzelem pedig csapattársáé, Lewis Hamiltoné lett.

The Times: A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kapta a győzelmet mercedeses csapattársától, George Russelltől, akit a túl könnyű autója miatt megfosztottak első helyétől. A Belga Nagydíj legnagyobb győztese azonban Max Verstappen, aki rajtbüntetése ellenére Lando Norris előtt ért célba.

Mirror: George Russell haladt át elsőként a célvonalon, de könnyű autója miatt kizárták, a győzelem pedig csapattársáé, Lewis Hamiltoné lett.

The Sun: Lewis Hamilton drámai körülmények között nyerte meg a Belga Nagydíjat, miután csapattársát, George Russellt órákkal a futam vége után diszkvalifikálták. A versenybírók megállapították, hogy az egy kerékcserés stratégiával versenyző Russell autója könnyebb a megengedettnél.

 

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: Drámai végjáték: George Russellt kizárták, mert a Mercedese túl könnyűnek találtatott az utólagos ellenőrzésen… A Belga Nagydíj győztese így Lewis Hamilton lett Oscar Piastri és Charles Leclerc előtt.

Tuttosport: Russellt kizárták, Leclerc harmadik, Hamilton nyert: a belga GP-n minden más!

La Repubblica: Zseniális találmányával George Russell professzor nyerte a Formula–1 egyetemet. Spában kettős sikert aratott a Mercedes a McLarent vezető Piastri előtt. De végül minden hiába volt, mert Russell autója másfél kilóval könnyebb volt a megengedettnél, így diszkvalifikálták.

 

SPANYOLORSZÁG

Marca: Sűrűn követték egymást az események. George Russell mosolya és az eufória hamar eltűnt, miután az autója súlya nem érte el az előírt minimumot. A győzelmet utólag Lewis Hamilton kapta meg és Charles Leclerc is a dobogóra került.

Mundo Deportivo: Izgalmas Belga Nagydíj, amelyet George Russell nyert meg jobb versenystratégiájával. Ám aztán megkondultak a vészharangok, az FIA bejelentette, hogy Russellt diszkvalifikálják és elveszik a győzelmét.

As: Russell futamot nyert, de a FIA utólag kizárta. Hamilton ölébe hullott a spái győzelem, miután a 63-as rajtszámú Mercedes túl könnyűnek bizonyult. Sainz hatodik, Alonso nyolcadik lett.

 

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe: George Russell nem örülhetett sokáig a győzelmének, amit a pályán eredményes stratégiával, csupán egy bokszkiállással kiharcolt, mert kevéssel 19 óra előtt a versenybírók kizárták. Az autója túl könnyű volt.

Le Parisien: A Mercedes kettős győzelmet aratott, mint annak idején, amikor uralta a Formula–1-et. Csak aztán Russellt diszkvalifikálták.

 

SVÁJC

Blick: A Mercedes hanyagsága: a győztes Russellt diszkvalifikálták. Ilyen gyakorlatilag csak a Formula–1-ben történhet: csaknem három órával a több mint 100 ezer néző előtt lebonyolított Belga Nagydíj után a győztest kizárták. A Mercedese másfél kilóval könnyebb volt a megengedettnél.

Neue Zürcher Zeitung: Dramaturgiai szempontból a legrosszabbkor jön a nyári szünet a Formula–1-ben. A Belga Nagydíj George Russell győzelmével ért véget, másodikként csapattársa, Lewis Hamilton zárt. Később azonban jött a kellemetlen meglepetés: a futam vége után órákkal a versenybírók diszkvalifikálták a győztest, mert autójának súlya nem érte el a minimumot.

69. BELGA NAGYDÍJ
Július 26., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Verstappen 1:43.372
2. szabadedzés1. Norris 1:42.260
Július 27., SZOMBAT
3. szabadedzés1. Verstappen 2:01.565
Időmérő1. Leclerc 1:53.754
Július 28., VASÁRNAP
A verseny1. Hamilton, 2. Piastri, 3. Leclerc
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Holland Nagydíj, ZandvoortAugusztus 25., 15.00
Olasz Nagydíj, MonzaSzeptember 1., 15.00
Azeri Nagydíj, Baki Szeptember 15., 13.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik