Albon hosszabbított a Williamsszel – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 11:21
Albon marad a Williamsnél (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Williams szerda délelőtt megerősítette, hogy thaiföldi versenyzője, Alexander Albon többéves szerződéshosszabbítást írt alá.

Noha Alexander Albon szerződése eredetileg 2025 végéig szólt a Williamsszel, az előző évben mutatott kiemelkedő teljesítménye után több élcsapattal, köztük a Red Bull-lal is szóba hozták. A Williams szerda délelőtti bejelentése alapján azonban még jó ideig nem kerül sor csapatváltásra, hiszen a thaiföldi többéves szerződéshosszabbítást írt alá, aminek értelmében a 2026-ban érvénybe lépő nagy szabályváltoztatások idején is a grove-iak kötelékében fog versenyezni.  

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Williams kötelékében maradhatok, és hogy továbbra is ilyen tehetséges és elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt. Nehezen alakult az idénykezdet, de amióta a csatlakoztam a csapathoz, jelentős fejlődést értünk el együtt, és látom, milyen óriási változások zajlanak a színfalak mögött annak érdekében, hogy visszakerüljünk a rajtrács élére. Azért írtam alá többéves szerződést, mert ez hosszú távú projekt, amiben igazán hiszek, és szeretnék kulcsszerepet játszani benne. Hosszú út áll még előttünk, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy megfelelő csapatot építünk fel ahhoz, hogy előrébb juthassunk, és nagyszerű dolgokat érhessünk el a következő években" – fogalmazott az egyelőre pont nélkül álló Albon. 

A thaiföldi az egyéves kényszerszünet után – melyet a Red Bull tartalékversenyzőjeként töltött el – 2022-ben a Williams színeiben tért vissza a mezőnybe. A patinás alakulat színeiben eltöltött idő alatt Albon több alkalommal is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és az előző évben meghatározó szerepet játszott abban, hogy a grove-iak 2017 után a legjobb eredményüket elérve a hetedik helyen zárták a konstruktőri bajnokságot. 

A Williams bejelentésével biztossá vált, hogy a thaiföldi még több évre tervez a csapattal, az azonban továbbra is kérdéses, hogy ki lesz Albon csapattársa jövőre, hiszen Logan Sargeant nem nyújt meggyőző teljesítményt – az amerikai helyére a legfrissebb hírek szerint a Mercedes protezsáltja, Andrea Kimi Antonelli pályázhat a legjobb esélyekkel. 

4. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
Május 17., PÉNTEK
1. szabadedzés13:30–14.30
2. szabadedzés17.00–18.00
Május 18., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Május 19., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Monacói Nagydíj, Monte-CarloMájus 26., 15.00
Kanadai Nagydíj, MontrealJúnius 9., 20.00
Spanyol Nagydíj, BarcelonaJúnius 23., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik