A riválisok nem bírtak Verstappennel – a címvédőé a pole pozíció a bahreini idénynyitón

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 16:31
Max Verstappen pole pozícióval indította az új idényt (Fotó: AFP)
Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget a Formula–1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén. A Red Bull háromszoros világbajnoka mögött Charles Leclerc zárta a villanyfényes kvalifikációt, harmadikként George Russell kezdheti meg a szezon első versenyét.

A Mercedes kisebb meglepést okozott csütörtökön, az időmérő előtti utolsó szabadedzésen azonban a Ferrari ugrott az élre. Carlos Sainz Jr. hangolódott ugyanis az első helyen a még nappali fényben rendezett harmadik tréningen Fernando Alonso és Max Verstappen előtt. A harmadik edzést követően lement a nap Szahírban, a 2024-es idény első időmérője pedig igencsak izgalmasnak ígérkezett.

Elsőként a Ferrari versenyzői vették birtokba a pályát, amikor zöldre váltott a lámpa a bokszutca végén az első szakasz kezdetekor. Az első körök után Sainz volt a leggyorsabb, akit később Max Verstappen váltott az élen, ám néhány perccel a Q1 vége előtt ismét Sainz vette át a vezetést.

Bár az utolsó percekben sokat javult a pálya, Sainz elsőségére ez már nem volt hatással. A spanyol mögött Lance Stroll és Verstappen jutott tovább a második szakaszba. Kiesett Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü, Logan Sargeant, Esteban Ocon és Pierre Gasly.

A Q2 elején a Red Bullnál végre feltekerték a motorokat, s Verstappen elsőként ment be 1:30 alá a hétvégén. A háromszoros világbajnok 1:29.374-es idejére csak az utolsó másodpercekben lett válasza Charles Leclerc-nek, aki az első helyen biztosította be részvételét a harmadik szakaszban.

A monacói mögött Verstappen és Sainz jutott tovább, véget ért viszont az időmérő Cunoda Juki, Lance Stroll, Alexander Albon, Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen számára.

A Q3 első próbálkozásai után Verstappen került némi lépéselőnybe – a címvédő mögött Leclerc és George Russell várhatta a folytatást. Bár a riválisok javítottak a hátralévő időben, Verstappent nem sikerült letaszítani az élről, így a háromszoros világbajnok ott kezdte a 2024-es szezont, ahol az előzőt abbahagyta.

Verstappen mellől Leclerc rajtolhat Bahreinben, a második sorból Russell és Sainz várhatja a piros lámpák kialvását.

Folytatás szombaton 16 órakor a versennyel!

 
20. BAHREINI NAGYDÍJ
FEBRUÁR 29., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés1. Ricciardo 1:32.869
2. szabadedzés1. Hamilton 1:30.374
MÁRCIUS 1., PÉNTEK
3. szabadedzés1. Sainz 1:30.824
Időmérő1. Verstappen 1:29.179
MÁRCIUS 2., SZOMBAT
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja16.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Szaúdi Nagydíj, DzsiddaMárcius 9., 18.00
Ausztrál Nagydíj, MelbourneMárcius 24., 5.00
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik