A Red Bull Alonso szerződtetésén dolgozik Schumacher szerint

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 10:01
Ralf Schumacher (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt hétvégén rendezett Formula–1-es Ausztrál Nagydíjon a futamot megnyerő Carlos Sainz mellett Fernando Alonso teljesítménye is figyelemfelkeltőnek bizonyult – legalábbis a korábbi hatszoros futamgyőztes, Ralf Schumacher szerint arra mindenképpen jó volt, hogy arról beszéljen a német Skyon, hogy a Red Bullnál azon dolgozik Christian Horner, csapatfőnök, hogy jövőre szerződtesse a veterán spanyolt, ha üresedés támadna a csapatnál.

 

A Formula–1-ben 1997 és 2007 között 182 futamon 6 futamgyőzelem szerző Ralf Schumacher napjainkban a német Sky szakértőjeként dolgozik, és az elmúlt hétvégi ausztrál verseny után ebbéli minőségében beszélt arról a pletykáról, amit a Red Bull környékéről hallott. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher öccse úgy értesült, hogy az osztrák istállónál azon dolgozik Christian Horner csapatfőnök, hogy Fernando Alonsót szerződtesse, ha a jövő évre a csapat egyik ülése megürülne. 

Schumacher szerint pedig nem teljesen elképzelhetetlen az üresedés, ugyanis a háromszoros világbajnok Max Verstappen az elmúlt időszakban némileg összekülönbözött a vezetőséggel, míg Segio Pérez szerződése az idény végén lejár.

„Úgy tudom, a Red Bullnál komoly a szándék arra nézve, hogy jövőre Alonsóé legyen az egyik Red Bull, persze ez csak pletyka, de azért komoly alapja van. Ha a Red Bull olyan autót tud építeni, amely gyors és az élen lesz, úgy Alonso sem tiltakozik majd a váltás ellen. Fernando tudja mit akar, tudja, hogy a céljait hogyan érje el, és szerintem éppen ezért is passzolna jól a Red Bullhoz” – fogalmazott Ralf Schumacher. 

Mindenesetre az elmúlt időszakban szinte boldog-boldogtalan szóba került már a Red Bullnál, mint a csapat egyik lehetséges versenyzője jövőre, ám Alonsóról még nem esett szó korábban ebben a kontextusban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik