Lezárult a vizsgálat, Christian Horner maradhat a Red Bull élén

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 16:48
A Christian Horner ellen felhozott vádakat elutasították (Fotó: Getty Images)
Lezárult a Red Bull Christian Horner ellen indított belső fegyelmi eljárása, a csapat közleménye szerint a vádakat elutasították.

 

Horner ellen hetekkel ezelőtt indult belső eljárás az egyik hölgy munkatársának panasza miatt, a csapatfőnök elleni vád helytelen viselkedés volt.

A Red Bull vállalat emiatt belső eljárást kezdeményezett, a február 9-ei tárgyaláson Horner tagadta az ellene felhozott vádakat. A RB csapatfőnöke ott volt a csapat 2024-es autójának bemutatóján, majd a bahreini tesztnapokon is.

„A Christian Horner ellen felhozott vádakkal kapcsolatos független vizsgálat lezárult, és a Red Bull megerősítheti, hogy a panaszt elutasították” – kezdődik a csapat közleménye. A Red Bull megjegyzi, hogy a panasztevőnek joga van fellebbezni, a csapat biztos abban, hogy a vizsgálat pártatlan volt.  „A vizsgálati jelentés bizalmas, és tartalmazza a vizsgálatban közreműködő felek és harmadik felek magánjellegű adatait, ezért az összes érintett iránti tiszteletből nem nyilatkozunk bővebben. A Red Bull továbbra is arra törekszik, hogy a legmagasabb munkahelyi normáknak megfeleljen”olvasható a közleményben.

A Red Bull GmbH ugyan Christian Horner jövőjéről nem ejt szót, a Sky Sports biztosra veszi, hogy az 50 éves brit megkezdi 20. szezonját is a Red Bull Racing élén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik