F1: Kína és Miami is rendez jövőre sprintversenyt – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.12.05. 14:19
null
Miami jövőre sprintet rendez (Fotó: AFP)
A Formula–1 vezetősége kedd délután hivatalosan is megerősítette, mely helyszíneken rendez sprinthétvégét a soron következő 2024-es idényben.

 

 

Először 2021-ben rendeztek sprinthétvégét a Formula–1-ben, az akkor bemutatkozó formátum többször is módosult az elmúlt évek során, és várhatóan a soron következő, 2024-es idényre is újabb változásokon fog átesni. Noha egyelőre nem erősítették meg, pontosan miként alakulnak át jövőre a sprinthétvégék, az kedd délután biztossá vált, hogy mely helyszíneken rendeznek száz kilométeres versenyt.

A koronavírus-járvány miatt 2019 után 2024-ben visszatérő Sanghaj, valamint a harmadik nagydíjára készülő Miami csatlakozik Spielberghez, Austinhoz, Sao Paulóhoz, illetve Katarhoz. Ausztria és Brazília sorozatban harmadszor, míg az Egyesült Államok és Katar másodszor lesz sprinthelyszín.

„Örömmel erősítem meg a következő idény hat sprinteseményét, köztük a két új rendező helyszínt, Kínát és Miamit, mindkettő fantasztikus pluszt jelent, és nagyszerű versenyzést fog szolgáltatni a pályára kilátogató és a futamot otthonról követő nézőink számára. A sprint a 2021-es bemutatkozása óta folyamatosan növekvő tévés nézettséget, több szórakoztatást a pályán és nagyobb szurkolói aktivitást eredményez a közösségi médiában és a digitális platformokon, így már alig várjuk a jövő évi izgalmas eseményeket" – nyilatkozta a Formula–1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke,Mohammed ben Szulajem szerint Kína hozzáadása kihívást jelenthet a mezőny számára. „Sanghaj hozzáadása kihívást jelent a csapatok és a versenyzők számára, hiszen a Formula–1 2019 óta először tér vissza a helyszínre. A miami sprint eközben új dimenziót fog adni a hétvégének. Folyamatosan fejlődnünk és alkalmazkodnunk kell annak érdekében, hogy biztosítsuk, a sport szempontjából a legjobbat tesszük, és ezért is dolgozunk együtt FOM-mel és az istállókkal, hogy meghatározzuk a sprintformátum jövőbeni irányát."

A bejelentéssel biztossá vált, hogy az idén sprintfutamot lebonyolítók közül Azerbajdzsán és Belgium 2024-ben visszatér a hagyományos formátumhoz.

A FORMULA–1-ES VB 2024-ES VERSENYNAPTÁRA
Február 29. – március 2.: Bahreini Nagydíj, Szahír
Március 7–9.: Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
Március 22–24.: Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 5–7.: Japán Nagydíj, Szuzuka
Április 19–21.: Kínai Nagydíj, Sanghaj
Május 3–5.: Miami Nagydíj, Miami
Május 17–19.: Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 24–26.: Monacói Nagydíj, Monaco
Június 7–9.: Kanadai Nagydíj, Montreal
Június 21–23.:
Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 28–30.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 5–7.: Brit Nagydíj, Silverstone
Július 19–21.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
Július 26–28.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Augusztus 23–25.: Holland Nagydíj, Zandvoort
Augusztus 30. – szeptember 1.: Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 13–15.: Azeri Nagydíj, Baki
Szeptember 20–22.: Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Október 18–20.: az Egyesült Államok Nagydíja, Austin
Október 25–27.: Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 1–3.: Brazil Nagydíj, Sao Paulo
November 21–23.: Las Vegas-i Nagydíj, Las Vegas
November 29.december 1.: Katari Nagydíj, Luszail
December 6–8.: Abu-dzabi Nagydíj, Jasz Marina

*dőlt betűkkel a sprinthelyszínek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik