F1: a csapatfőnökök szerint Verstappen volt 2023 legjobbja

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.30. 07:38
null
A csapatfőnökök szerint is Max Verstappen volt 2023 legjobb pilótája (Fotó: AFP)
Ahogy a versenyzőtársak, a csapatfőnökök titkos szavazása alapján is a világbajnok Max Verstappen volt a 2023-as F1-es idény legjobbja.

A Formula–1 hivatalos honlapja a versenyzők mellett a csapatfőnököktől is azt kérte, hogy állítsák össze saját top tízes listájukat az év legjobb pilótáit rangsorolva. Az eredményeket a nagydíjakon látott pontrendszer alapján összesítették, és egyáltalán nem meglepő módon Max Verstappen végzett az élen. A holland klasszis a maximális 250 pontból 240-et szerzett, vagyis úgy tűnik, egyetlen csapatfőnöknél került csupán a harmadik helyre, a többiek mind az élre jelölték.

Sajnos a többiek pontszámát nem hozták nyilvánosságra, a helyezéseket azonban igen. Az istállóvezetők listái alapján a továbbra is kirobbanó formában versenyző Fernando Alonso volt a második legjobb az évben, mögötte pedig Lando Norris végzett. Érdekesség, hogy a pilóták szavazatai szerint második helyen végző Lewis Hamilton a csapatfőnököknél csak ötödik lett, mert még Charles Leclerc-t is magasabban rangsorolták nála.

Sergio Pérez ugyanakkor az ellenfelek mellett az istállók vezetőit sem győzte meg, mert hiába végzett a mexikói az összetett második helyén, a szavazatok alapján a tizedik helyre szorult – valószínűleg mindenki úgy véli, illett volna kettőnél több versenyt nyernie a Red Bull-lal.

A CSAPATFŐNÖKÖK SZAVAZATAINAK ÖSSZESÍTÉSE
1. Verstappen, 2. Alonso, 3. Norris, 4. Leclerc, 5. Hamilton, 6. Sainz, 7. Piastri, 8. Albon, 9. Russell, 10. Pérez

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik