F1: Brawn versenyképesebb pilótát ültetne Pérez helyére

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 13:59
null
Brawn leváltaná Pérezt (Fotó: AFP)
A Formula–1-ben korábban ügyvezető igazgatóként és csapatfőnökként is tevékenykedő Ross Brawn bízik benne, hogy a Red Bull elküldi Sergio Pérezt, és egy olyan versenyzőt ültet a helyére, aki képes felvenni a versenyt Max Verstappennel.

 

 

Noha négy futamot követően mindkét Red Bull-pilóta neve mellett két győzelem szerepelt, azóta óriásira duzzadt a különbség Max Verstappen és Sergio Pérez között. Míg a holland a május elején megrendezett Miami GP-től kezdve Szingapúr kivételével valamennyi helyszínen győzedelmeskedett, a mexikói mindössze öt dobogós helyezést tudott felmutatni, és az is kérdéses, meg tudja-e őrizni a második pozíciót az egyéni vb-összetettben.

1. LAS VEGAS-I NAGYDÍJ
NOVEMBER 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 5.30–6.30
2. szabadedzés: 9.00–10.00
NOVEMBER 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 5.30–6.30
Időmérő: 9.00–10.00
NOVEMBER 19., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 310.05 km) rajtja: 7.00
A KÖVETKEZŐ FUTAM
November 26. 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Nem véletlen, hogy az idény során számtalan alkalommal szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy Pérez ülése a 2024 végéig érvényes szerződése ellenére is veszélyben van, és noha a csapatvezetés cáfolta a pletykákat, azt a csapatfőnök, Christian Horner is elismerte egy ponton, hogy a mexikói teljesítménye aggályokat vet fel 2024-et illetően, hiszen arra számítanak, hogy valamennyire összerázódik a mezőny.

Bár Pérez az elmúlt három futam mindegyikén negyedikként végzett, s némileg sikerült is növelnie az előnyét az összetettben harmadik Lewis Hamilton előtt, a Formula–1-ben korábban csapatfőnökként is nagy sikereket elérő, és a Mercedes sikerkorszakának is megágyazó Ross Brawnt ugyanakkor nem sikerült meggyőznie, a szakember mindenképpen megválna a pilótától.

Őszintén, egy versenyképesebb versenyzőt szeretnék látni a másik autójukban. Sajnos Pérez nem állítja túl nagy kihívás elé Maxot. Még akkor is, ha domináns kocsid van, beültethetsz a másik autóba egy olyan pilótát, aki megnehezíti a dolgát. Emlékezzünk csak vissza Hamiltonra és Nico Rosbergre, nagyszerű évük volt akkor, amikor a Mercedes egyeduralkodott."

„Bár jelenleg a Red Bull dominál, idővel látni fogjuk, hogy csökken az fölénye. Már most is vannak apró előjelek. A McLaren (Lando) Norrisszal, és alkalomadtán (Oscar) Piastrival kopogtat az ajtón. Ami a téli szünetet illeti, optimista vagyok azt illetően, hogy utána egyfajta újrakezdés lesz. Amikor elöl vagy, megvan az az előnyöd, hogy hamarabb elkezdheted az új versenygép tervezését, és ilyenkor alakulhat úgy, hogy a dominancia húzódhat néhány évig.”

Pérez 266 ponttal számlál kevesebbet, mint márkatársa, Verstappen, és két versennyel a vége előtt „csak" 32 ponttal előzi meg Hamiltont az egyéni összetett második helyéért vívott csatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik