Új szerződés: a Magyar Nagydíj 2032-ig a Formula–1-es versenynaptárban marad

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.07.22. 15:02
A Magyar Nagydíj szervezői szombaton új szerződést írtak alá a Formula–1-gyel, aminek értelmében a Hungaroringen rendezett verseny legalább 2032-ig marad a versenynaptárban.
2032-ig biztosan rendeznek Formula–1-es futamot a Hungaroringen (Fotó: Árvai Károly)
2032-ig biztosan rendeznek Formula–1-es futamot a Hungaroringen (Fotó: Árvai Károly)

A Formula–1 és a Magyar Nagydíj korábbi megállapodása eredetileg 2027-ig szólt, ezt hosszabbították most meg a felek 2032-ig, előtte pedig azt is bejelentették, hogy a Hungaroring az elkövetkező években, 2026-ig jelentős felújításon esik át, többek között új főépületet és főtribünt építenek.

„Hatalmas büszkeség és nagy megtiszteltetés számunkra a szerződéshosszabbítás, amely azt mutatja, hogy ebben a kiélezett versenyben, amely a Formula–1-es nagydíjak rendezéséért folyik, mi sikert arattunk– mondtaaz F1-es motorhome-ban történt aláírás utánGyulay Zsolt, a Hungaroring vezérigazgatója. –Kollégáimmal nyolc éve kezdtünk el dolgozni ennek a nagyszabású fejlesztésnek az előkészítésén, és végtelenül boldog vagyok, hogy siker koronázta a fáradozásainkat.”

Schmidt Ádám és Gyulay Zsolt (Fotó: Árvai Károly)
Schmidt Ádám és Gyulay Zsolt (Fotó: Árvai Károly)


Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára hozzátette, hogy a Magyar Nagydíj hazánk egyik legfontosabb nemzetközi rendezvénye, amelyre minden évben külföldi szurkolók tízezrei látogatnak el hazánkba, a televíziós közvetítést pedig az egész világon látják.

„A jogtulajdonos a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os futamig el kell végeznünk a Hungaroring teljes megújítását– fogalmazott. –Terveink szerint év végére megszületik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye, ezt követően a kormány támogató döntése után 2024 elején lép hatályba a szerződés, és kezdődhetnek el az előkészületi munkálatok.”

A Magyar Nagydíj vasárnapi napjára már tavaly decemberben elfogytak a jegyek, több mint háromszázezer rajongót várnak a négy nap alatt, ami növekedés a tavalyi 290 ezerhez képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik