F1: Verstappen rajtbüntetést kap a Belga Nagydíjon – sajtóhír

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 09:29
null
Max Verstappen büntetése a főfutamra szól (Fotó: Getty Images)
Erik van Haaren, a holland Telegraaf újságírója szerint váltót cserél a Red Bull a hétvégi, Belga Nagydíjon Max Verstappen autójában, így a kétszeres világbajnok várhatóan öthelyes rajtbüntetést kap a vasárnapi futamra.

 

Pénteken, magyar idő szerint kora délután megkezdődik a Formula–1-es Belga Nagydíj versenyhétvégéje. Az előzetes várakozások alapján a Red Bull ismét fölényben lehet a futamon, ugyanakkor – ahogyan az a Hungaroringen is megtörtént – az időmérőn meglephetik Max Verstappenéket. A holland viszont akkor sem rajtolhat a pole pozícióból vasárnap, ha a péntek délutáni időmérőn a leggyorsabb kört futja – írja Erik van Haaren.

A Telegraaf cikke alapján az 1-es számú Red Bullban váltót cserélnek, ezzel pedig átlépik a szabályokban megengedett darabszámot (4). Ebben az esetben Verstappen öthelyes rajtbüntetést kap, így ha nyer, akkor is csak a hatodik helyről vághat neki a 44 körös versenynek.

Fontos, hogy a büntetés csak a főfutamra szól, így a kétszeres világbajnok a sprintfutamon indulhat az első rajtkockából, ha megnyeri annak a kvalifikációját. Verstappennek ez az ötödik váltója lesz ebben az idényben, de a csapattársa, Sergio Pérez is a negyediknél jár – az ő esetében az istálló reméli, nem kerül sor az újabb cserére.

 

FORMULA–1
BELGA NAGYDÍJ, SPA-FRANCORCHAMPS
13.30:
szabadedzés (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
17.00:időmérő edzés (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik