F1: behorpadt a Ferrari orra az egyenesekben – képek

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 10:43
Csütörtök reggel elkezdődött a Formula–1 2023-as idényének év eleji tesztelése Bahreinben. Az Aston Martin korai megállása mellett a Ferrari különleges orra szolgáltatja a beszédtémát délelőtt. Az olaszok SF-23-as autójának orra ugyanis szokatlan módon behorpadt nagy sebességnél, aztán fékezéskor visszaállt normálisra. 

Megkezdődött az év eleji tesztelés a Formula–1-ben, csütörtök délelőtt tíz versenyző gurul a pályára Bahreinben. A Ferrari volánja mögött Carlos Sainz Jr. ül, akinek az autója igen érdekesen viselkedett az egyenesekben. Ferrari volánja mögött Carlos Sainz Jr. ül, akinek az autója igen érdekesen viselkedett az egyenesekben.

Az SF-23-as orra nagy sebességnél ugyanis behorpadt, fékezésnél pedig visszaállt eredeti állapotára. Olasz források szerint a Ferrari a súlycsökkentés miatt kevesebb anyagot használt az orr borítására, míg sokan azt gondolták, hogy tudatos a szokatlan megoldás.

Guiliano Duchessaolasz újságírónak a csapat azonban megerősítette, a horpadás nem szándékos, valószínűleg az orr borítása volt rossz.

A TESZT 1. NAPJÁT ITT KÖVETHETI ÉLŐBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik