F1: a Renault lehet az első, a Force India bejelenti új nevét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 10:19
null
A Renault új autóját ismerhetjük meg először? (Fotó: AFP)
A német Auto Motor und Sport című szaklap szerint elsőként mutathatja be a Formula–1-es Renault istálló a 2018-as autóját. A lap úgy tudja, a franciák nemcsak a korai időponttal szeretnének meglepetést okozni, hanem magával az autóval is, ám bővebb információval nem szolgáltak. Ugyanakkor a Force India is bejelentést tett, a csapat közölte, február 25-én mutatja be új autóját, logóját és új nevét is.

A téli F1-es holt szezonban az idén már szinte csak az autóbemutatók tartják izgalomba a sportág rajongóit, miután elkelt az utolsó szabad ülés is a múlt héten: a Williams bejelentette az orosz Szergej Szirotkin szerződtetését.

Eddig négy istálló bemutatójának időpontja vált ismertté: a Mercedes és a Ferrari egyaránt február 22-én, a McLaren egy nappal később, 23-án, míg a Toro Rosso egy nappal az első idény eleji teszt előtt, február 25-én prezentálja 2018-as autóját.

Az AMuS szerint a Renault mindenkit beelőzhet, a lap úgy tudja, a franciák február 20-án állhatnak a nyilvánosság elé: online bemutató keretében hullhat le a lepel az autóról, amely – a korábbi évek tapasztalatai alapján – valószínűleg az R.S.18 nevet kapja majd a keresztségben.

A német szaklap információját az istálló részéről nem kommentálták.

Ezzel egy időben a Force India utolsó hivatalos bejelentéseinek egyikét tette meg ezen a néven, miután közölte az istálló: február 25-én bemutatják az új autó és logó mellett a csapat új nevét is. Korábban már közölte az indiai gyökerű istálló, megválnak az ázsiai országtól a névben, mert ez már kevésbé vonzó nemzetközileg, s így nehezebb támogatókat találniuk.

Korábban már szinte kész tényként közölték, hogy az idei szezonban majd Force One néven fut az istálló, ám ezt elvetették, arra hivatkozva, hogy túl könnyen összekeverhető a sportág rövidítésével, az F1-gyel.

A VJM11 névre keresztelt új autót a Toro Rossóhoz hasonlóan február 25-én, Barcelonában az első téli teszt előtti napon mutatja be az istálló.

2018-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
dátum
MERCEDES
Február 22.
FERRARI
Február 22.
RED BULL
FORCE INDIA (új névvel)
Február 25.
WILLIAMS
RENAULT
Február 20. – nem hivatalos
TORO ROSSO
Február 25.
HAAS
McLAREN Február 23.
SAUBER

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik