F1: Mindent a felkészülésnek rendeltem alá – Magnussen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 16:19
Hiába a kritikák, Kevin Magnussen nagyon elhivatott az új szezont illetően, amelyet a Haas-Ferrari versenyzőjeként kezdhet meg.

Kevin Magnussen már a harmadik szezonját kezdi meg a Formula–1-ben, ráadásul ezt a harmadik csapatnál teszi. Az utóbbi hetekben Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója kemény kritikával illette a fiatal dán pilótát, aki szerinte nem elég elhivatott, és gyakran keres kifogásokat. Magnussen – ahogy új főnöke, Günther Steiner is – természetesen megvédte magát, és gyakran kiemeli, mennyire keményen készül az új szezonra.

„Ezen a télen mindent az edzésnek rendeltem alá. Nem utaztam el sehová üdülni, inkább otthon maradtam Dániában, és a fizioterapeutámmal edzettem – mondta a dán versenyző. – Még nem tudjuk, hogy pontosan mennyire lesznek gyorsak az autók, és ez mennyire lesz megterhelő fizikailag, ezért fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk.”

Magnussen természetesen már nagyon kíváncsi új autójára, amely szerinte legnagyobb gyengeségét is segíthet leküzdeni.

„Az a fajta versenyző vagyok, akinek ha problémája adódik, az azért van, mert túlerőlteti a vezetést. Igazából hajlamos vagyok erre – ismerte el a dán. – Az új autókkal viszont könnyebb lesz az ilyen helyzeteket kezelni a kevesebb leszorítóerő miatt. Ha az előzetes elvárásaink beigazolódnak, az ideiek lesznek minden idők leggyorsabb F1-es autói.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik