F1: el nem hinné, hogyan próbált javítani a rajtokon a Mercedes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 15:43
Lewis Hamilton annak ellenére ragadt be a Japán Nagydíj rajtjánál, hogy a Mercedes minden tőle telhetőt megtett a probléma gyors kezelésére. Még azt is, amit talán nem is gondolnánk.

„Nem tökéletes a kuplungunk, nehéz jól kezelni – mondta Toto Wolff. – Mindkét pilótánkkal dolgoztunk rajta, hogy megkönnyítsük a kezelését, még a kesztyűkön a varrást is módosítottuk, hogy érzékenyebbek legyenek az ujjuknál.”Toto Wolff. – Mindkét pilótánkkal dolgoztunk rajta, hogy megkönnyítsük a kezelését, még a kesztyűkön a varrást is módosítottuk, hogy érzékenyebbek legyenek az ujjuknál.”

Wolff szerint talán túlbonyolította a Mercedes a kuplungját.

„Nem ismerem a többi csapat megoldását, talán a mienk a legbonyolultabb. Nem egyszerű megoldani, hogy bizonyos fordulaton tartsa az ember, aztán jókor engedje el. De az is lehet, hogy azért beszélnek rólunk ennyit, mert általában mi indulunk az első sorból” – fejtegette Wolff.

Elmondta, nagyon összetett egy F1-es rajt, könnyű elrontani.

„Azon az oldalon vizes volt a pálya, Ricciardo ugyanúgy beragadt, mint Lewis. Az első, harmadik és ötödik lett az első, második és harmadik. Ez volt a fő gond” – fogalmazott Wolff, mintegy ellentmondva Hamiltonnak, aki nem a vízre fogta a rossz rajtot, hanem a saját hibájára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik