F1: a Mercedes szerint a bahreini időmérő is rémes lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.29. 17:04
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke úgy véli, a Bahreini Nagydíj időmérő edzése ugyanolyan élvezhetetlen lesz, mint az idénynyitó Ausztrál Nagydíjé.

Az FIA motorsport-világtanácsa a múlt héten nem szavazta meg az új, kiesős rendszer módosított változatát a Bahreini GP-re, így marad a botrányos változat, amelyben Melbourne-ben az utolsó percekben – amikor a legnagyobb izgalmaknak kellene lenniük – már nem volt autó a pályán.

„A csapatok Melbourne-ben egyetértettek abban, hogy ez a rendszer rossz. Javítani akartunk a show-n, de nem sikerült, nem látom, mitől lenne izgalmasabb a bahreini kvalifikáció, mint az ausztráliai – mondta Wolff. – A sportágat kipécézte a közönség, ezért minden döntésünket fokozottan végig kell gondolnunk. A nézők izgalmas, de egyszerű sportot akarnak.”

Bernie Ecclestone szerint Bahreinben végképp kiderül, milyen az új időmérő, az F1 vezetője abban bízik, hogy a csapatok felkészültebbek lesznek, és ezzel javítanak az összképen. Az FIA a múlt héten felajánlotta a csapatoknak, hogy módosítsanak az időmérőn – az első két szakaszt hosszabbá tették volna, a harmadikat pedig visszaváltoztatták volna a tavalyi, kiesés nélküli szisztémára.

A McLaren és a Red Bull azért nem fogadta el ezt a tervezetet, mert a csapatok Melbourne-ben abban állapodtak meg, hogy teljes egészében visszatérnek a korábbi rendszerre, ezt viszont az FIA nem ajánlotta fel a múlt heti gyűlésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik