F1: a Lotustól érkezik az újonc első pilótája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 17:24
null
Grosjean büszke a választására (Fotó: Twitter)
A jelenleg a Formula–1-es Lotus istállót erősítő francia Romain Grosjean lesz a száguldó cirkuszhoz jövőre csatlakozó Haas egyik pilótája.

 

Mindezt Gene Haas tulajdonos és Günther Steiner csapatfőnök jelentette be egy kannapolisi sajtótájékoztatón.



Az amerikai csapat mindenképpen olyan versenyzőket akart szerződtetni, akik indultak már F1-es futamokon, és optimális esetben az egyikük az idei mezőny tagja. Az első számú jelölt Nico Hülkenberg volt, de ő két évvel meghosszabbította Force Indiá-s szerződését.

Grosjean a GP2 megnyerése után 2012-ben csatlakozott a Lotushoz, amelyről a közelmúltban számos bizonytalan információ látott napvilágot. A Haas egyelőre nem hozta nyilvánosságra, ki lesz a francia társa, de sajtóhírek szerint a legnagyobb esélye a Ferrari tesztpilótájának, Esteban Gutiérreznek van a posztra.

„Tíz évet töltöttem Enstone-ban, kényelmes lett volna maradni. De szeretnék futamokat és bajnokságot nyerni, és úgy éreztem, ezzel a váltással közelebb kerülök ehhez a célomhoz" – mondta Grosjean.

A Haas-csapat szorosan kötődik a Ferrarihoz, nemcsak a hajtásláncát és az összes, nem kötelezően saját gyártású autóalkatrészét kapja meg, hanem a szélcsatornáját is használhatja Maranellóban.

A Lotus ismét elővett egy nyulat a hír kommentálásához

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik