F1: a Mercedes „a költségek miatt” tiltaná a motorfejlesztést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 17:32
A Mercedes mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az F1-es motorok fejlesztésének befagyasztására vonatkozó szabályzat feloldását. Toto Wolff, a német gyár istállójának csapatfőnöke a költségkíméléssel magyarázza a döntést.

A Red Bull és a Ferrari pénteken jelezte, hogy aMercedes ellenállása ellenére előterjeszti az FIA motorsport-világtanácsa előtt a tilalom feloldását, de a német gyár az utolsó akadálynál még meggátolhatja, hogy ez megtörténjen.A Red Bull és a Ferrari pénteken jelezte, hogy aMercedes ellenállása ellenére előterjeszti az FIA motorsport-világtanácsa előtt a tilalom feloldását, de a német gyár az utolsó akadálynál még meggátolhatja, hogy ez megtörténjen.

„Valóban lenne haszna a tilalom feloldásának, de mi inkább abban hiszünk, hogy maradjanak stabilok a szabályok, ne változtassuk meg őket hirtelen – mondta Wolff. – A szabályok alkotásánál az a cél, hogy tartósak legyenek, ne változtassunk rajta hirtelen jött ötletből, pánikszerűen. A szabály célja a pénzügyek kordában tartása, mindenki előre kalkulál, éppen az érvényes szabályokhoz alkalmazkodva alakítja ki a költségvetését. Persze, a sport és a show nagyon fontos, nem tekinthetünk el az anyagi oldaltól.”

Wolff furcsának találta, hogy Christian Horner és Marco Mattiacci a csapatvezetők pénteki FIA-sajtótájékoztatóján beszélt a tervezetről, ő úgy gondolta, nem nyilvános, ami a szabályalkotó testület ülésein elhangzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik