F1: a Mercedes turbómotorja 100 lóerős előnyből nyithat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.15. 21:14
null
A Mercedes motorját jövőre a gyári csapat mellett a McLaren, a Williams és a Force India használja
A német Auto Motor und Sport szerint nem véletlenül alakult ki vita a Ferrari és a Mercedes között a 2014-es hátsó kerekek szélességéről: a stuttgarti gyár azért akar nagyobb hátsó gumikat, mert körülbelül száz lóerővel jobb turbómotort készít, mint az olasz gyár, illetve a Renault.

A szaklap Formula–1-es berkekből származó információkra hivatkozva írta meg, hogy a Mercedes 1.6 literes turbómotorja sokkal erősebb lesz a másik két gyártó erőforrásánál, és éppen azért lenne hasznos számára a szélesebb abroncs, hogy ezt az erőfölényt át is tudja vinni az aszfaltra.

„Minden jel arra utal, hogy a Mercedes lesz előnyben – írja az Auto Motor und Sport. – A paddockban a zárt ajtók mögött az a hír járja, hogy az ezüst motorok száz lóerővel többet tudnak a Renault-nál és a Ferrarinál. Persze a Mercedes ezt nem fogja szóban megerősíteni, de a gyár vezetőin látszik a magabiztosság."

Lewis Hamilton a McLaren elhagyásakor nem titkolta, hogy a 2014-es kilátások miatt választotta a Mercedest, a gyári csapatok ugyanis az új motorok érájában előnybe kerülhetnek a többiekkel szemben, főleg, ha a Mercedesről van szó – a McLaren pedig úgy versenyzi végig a 2014-es szezont, hogy már bejelentették, 2015-ben jön a Honda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik