F1: az operatőrök a Magyar Nagydíjtól a bokszfalon dolgozhatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 18:02
Miután a Német Nagydíjon Mark Webber elszabaduló kereke eltalálta a Formula One Management egyik operatőrét, Paul Allent, aki váll- és bordatörést szenvedett, Bernie Ecclestone azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a kameramanok a bokszutcában az autók között dolgozzanak, és a bokszfalról fényképező fotósok mellett jelölte ki a helyüket.

A Formula One Manadgement minden nagydíjon hat kamerást és ugyanennyi fotóst foglalkoztathat a bokszutcában, de míg a fotósok a jóval biztonságosabbnak számító bokszfalról fényképeznek, addig az operatőrök az események sűrűjéből szolgáltatják a kiváló felvételeket. Azaz szolgáltatták, ugyanis Bernie Ecclestone bejelentése után a Magyar Nagydíjtól kezdve ők is a bokszfalon foglalhatnak majd helyet:Bernie Ecclestone bejelentése után a Magyar Nagydíjtól kezdve ők is a bokszfalon foglalhatnak majd helyet:

"Egy csapatnyi szerelő volt a környéken, és a kerék bármelyiküket eltalálhatta volna. Az operatőr rossz helyen volt rossz időben, de a jövőben minden forgatócsoportunk a bokszfalról filmezhet majd" – nyilatkozta Ecclestone.

A döntés előzménye, hogy a Német Nagydíjon egy rosszul sikerült kiállást követően elszabadult Mark Webber kereke, amely eltalálta Paul Allent, a FOM operatőrét, aki váll- és bordatörést szenvedett. A Red Bull istállót 30 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta az FIA az esetet követően, Christian Horner csapatfőnök pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ahogyan ez jövőre minden csapattagra vonatkozik majd, érdemes lenne minden bokszutcában dolgozónak védőfelszerelésben tevékenykednie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik