Le Mans: élő közvetítés az Ideális ív blogon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 14:41
Folyamatosan frissülő cikkünkben követjük a világ leghíresebb autóversenyének eseményeit.

Az írás az Ideális ív blogon folytatódik, ide kattintva olvashatja. Ideális ív blogon folytatódik, ide kattintva olvashatja.

A viadal 4. körében tragikus kimenetelű baleset történt: a Tertre Rouge-kanyarban balesetet szenvedett és sérülései következtében elhunyt a 34 éves, Aston Martinnal versenyző dán Allan Simonsen.

„A balesetet szenvedett pilótát a helyszínen azonnal ellátta az orvosi csapat, majd súlyos állapotban azonnal a pálya orvosi központjába szállították. Itt halt bele hamarosan sérüléseibe. A családot David Richards, az Aston Martin Racing Team csapatfőnöke értesítette.

Allan Simonsen 34 évesen tapasztalt pilótának számított, hét 24 órás Le Mans-i viadalon vett részt" – tudatta közleményben az Automobile Club l'Ouest, hozzátéve: a hivatalos vizsgálat lezárultáig nem kommentálja a halálos balesetet.

Simonsen a Le Mans-i 24 órás verseny huszonkettedik pilótaáldozata, minden idők egyik legsúlyosabb autóverseny-katasztrófájának, az 1955. június 11-i Le Mans-i fekete napnak 83 szurkoló áldozata is volt. 1997. május 3., Sébastien Enjolras tragédiája óta ez volt az első halálos baleset a franciaországi klasszikus viadalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik