Férfi kosár BL: hatalmas bravúr! A Falco simán nyert a Le Mans vendégeként

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 22:27
null
Szenzációs győzelmet aratott a Falco Franciaországban (Fotó: FIBA)
A Falco KC Szombathely 81–63-ra legyőzte idegenben a Le Mans-t a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, kedden.


Már nem nyeretlenek a szombathelyiek a nemzetközi porondon, óriási teljesítményt nyújtva biztosan diadalmaskodtak Franciaországban.

Krivacsevics 27. születésnapján lépett pályára a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Le Mans vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Az erőcsatár tiszteletére ebédnél kis híján elénekelte a csapat a Boldog születésnapot című örökérvényű Halász Judit-dalt, ám Milos Konakov vezetőedző végül Verasztó Pétert és Perl Zoltánt sem tudta rávenni arra, hogy zendítsen rá a kihagyhatatlan slágerre. Úgyhogy a két játékos énektudását egyelőre nem tudjuk értékelni, az viszont szembeötlő volt a franciaországi városban járva, hogy a 24 órás autóverseny, ami mindenkinek eszébe jut Le Mans-ról, attól függetlenül a középpontban van, hogy nyáron rendezik és most november van.

A csarnokba érkezve a szombathelyiek centere, Keller Ákos rögtön ismerős arcba botlott, a kedd esti találkozó első játékvezetőjével, Wojciech Liszkával sokszor találkoztak a lengyel élvonal mérkőzésein, sőt, nemrég egymás mellett ültek egy repülőúton is. Ha már bírók, a találkozó második játékvezetője, Györgyi Viola ugyan romániai, de beszél magyarul – szerencsére a nemzetközi szövetség annyira nem bonyolítja túl a küldést, hogy ennek az azonosságnak gátja legyen.

Alacsony szerkezettel kezdte a találkozót a hat szurkolója biztatta vasi együttes, amivel tartotta is a lépést a hírének megfelelően tempós kosárlabdát játszó Le Mans-nal, de meg kell hagyni, mindkét csapat játékát sok ki nem kényszerített hiba tarkította. Konakov mester alaposan rotálta a gárdát, hogy fizikai és faultproblémái semmiképpen se legyenek a hajrára. A franciák támadásaitól nem ájultunk el, védekezésben viszont nem sok levegőt adtak a Falcónak, minden helyzetért meg kellett harcolniuk a mieinknek. Akik állták a sarat, és egypontos előnnyel (31–30) mehettek a nagyszünetre.

Remekül játszottak a sárga-feketék, a harmadik negyed elején héttel is elléptek, hatalmas erőfeszítéseket tettek a sikerért. Szenvedett a Le Mans, Perl Zoltánt pedig meglökték két pontot érő dobása közben, s mivel a büntetőt is értékesítette, a 29. percben kilenccel vezetett már a Falco.

Boris Barac utolsó emberként elkövetett sportszerűtlen hibájából is nulla ponttal jött ki a vendéglátó, ráadásul Pongó Marcell háromnegyedpályás találattal zárta a harmadik negyedet (44–54). A differencia nemhogy csökkent volna, hamarosan 20-ra nőtt, és bő hat perccel a vége előtt ez a különbség megnyugtathatott mindenkit. Jól menedzselte előnyét a magyar bajnok, és a továbbjutási remények életben tartása szempontjából hatalmas értékkel bíró, bravúros győzelmet aratott.

Hatalmas tripla Pongó Marcelltől

KOSÁRLABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, A-CSOPORT
LE MANS SARTHE BASKET (francia)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 63–81
(15–15, 15–16, 14–23, 19–27)
Le Mans, 3200néző.V:Liszka (lengyel), Györgyi (romániai), Straube (német).
LE MANS:
Jones9/3,N'Doye6,LEWIS18/3,Schwartz5/3,Mawugbe6. Csere:De Lattibeaudiere9,Yeguete3,DELAUNAY7/3,Bourgade.Edző:Elric Delord
FALCO:Pot7/3,Tanoh Dez2,PONGÓ MARCELL17/15,TIBY13/6,KELLER Á.7/3.Csere:PERL17/3,Jordano12/9,Barac6,Verasztó, Krivacsevics.Edző:Milos Konakov
Az eredmény alakulása. 3. perc:
4–7.6. p.:11–7.9. p.:11–13.11. p.:15–18.17. p.:25–23.22. p.:30–37.29. p.:42–51.31. p.:44–56.34. p.:47–67.39. p.:57–79
MESTERMÉRLEG
Elric Delord:
– Nem ez volt a legjobb meccsünk... Az első félidőben jól védekeztünk, támadásban is megvoltak a helyzeteink, a tiszta dobásaink, azonban ezeket nem értékesítettük megfelelő hatásfokkal. A folytatásban sajnos megremegtünk,kétségeink adódtak, s bár igyekeztünk javítani, de nem találtunk rá a helyes útra.
Milos Konakov:– Elismerésem a srácoknak, nagyon büszke vagyok rájuk, ez az első franciaországi győzelmünk a Bajnokok Ligájában. A védekezésünk segített, harminc perc alatt csak 37 pontot kaptunk, míg támadásban jó döntéseket hoztunk és remek dobásokat kiviteleztünk. A tizennyolc eladott labdánkat okos és agresszív védekezéssel kompenzáltuk. Negyvenegy lepattanót gyűjtöttünk, nem hagytunk könnyű kosarat a Le Mans-nak, a büntetővonalra küldtük a játékosait, ez tette naggyá a különbséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik