Barrichello még nem akar meghalni

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 19:09
null
Schumacher manővere nem nyerte el Barrichello tetszését<br />(Fotó: Czerkl Gábor)
A Formula&ndash;1-es Magyar Nagyd&iacute;jon Rubens Barrichello nagyon vesz&eacute;lyes manőver ut&aacute;n előzte meg Michael Schumachert, ugyanis a h&eacute;tszeres vil&aacute;gbajnok versenyző majdnem a betonfalhoz szor&iacute;totta a brazilt, aki teljesen sz&uuml;ks&eacute;gtelennek tartja a n&eacute;met &bdquo;kem&eacute;nyked&eacute;s&eacute;t&quot;. Schumacher nem &uacute;szta meg a dolgot, a k&ouml;vetkező futamra sz&oacute;l&oacute;, t&iacute;z rajthelyes b&uuml;ntet&eacute;ssel s&uacute;jtott&aacute;k.

„Három év szünet után visszatérni a Formula–1-be, és ilyet tenni, szükségtelen volt. Ettől függetlenül nagyszerű verseny volt a mai, boldog vagyok" – nyilatkozta Barrichello.

Michael Schumacher nem tartja ennyire tragikusnak a történteket, az olasz Rai televíziónak a következőt nyilatkozta: „Ez a Formula–1. Amikor már elment mellettem, akkor talán túl nagy helyet hagytam."

„Én a tisztességes küzdelmet szeretem, de ez nem volt fair – nyilatkozta a Williams brazil versenyzője a német RTL-nek. – Szabályszerű gokartos manőver volt. Ha ő még előttem fel akar szállni a mennyekbe, ám legyen, de én nem akarok meghalni. Ez volt eddigi pályafutásom legveszélyesebb helyzete."

A hétszeres világbajnok Schumacher nem ismerte el, hogy hibázott volna a 66. körben: „Másképp ítélem meg a történteket – fogalmazott a német sztár. – Úgy vélem, volt elég helye a célegyenesben, hogy elférjen mellettem. Mindenesetre kétségtelen, szerettem volna megnehezíteni a dolgát, amennyire csak lehetséges."

Schumacher nem úszta meg komolyabb büntetés nélkül az esetet: a következő, belgiumi futamra szóló, tíz rajthelyes büntetéssel sújtották. Az FIA hivatalos közleménye szerint „szabálytalanul akadályozta a 9-es számú autót az előzési manőver közben”.

SZAVAZÁS

Rubens Barrichello szerint szükségtelen volt Michael Schumacher manővere a Magyar Nagydíjon. Ön mit gondol az esetről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

NEM SOKON MÚLOTT
 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik