Felébresztették a kómából Massát, aki már kommunikál a külvilággal

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 14:22
A Magyar Nagydíj időmérő edzésén balesetet szenvedő Felipe Massa nincs közvetlen életveszélyben, azt azonban még nem tudják az orvosok, mennyire sérült meg a pilóta szeme. Veres Róbert, a brazilt megműtő orvos elmondta, szinte biztos, hogy Massa a szezonban több versenyen nem indulhat el. Jó hír a brazil versenyzővel kapcsolatban, hogy sikeresen felébresztették a kómából.
Egy ideig nem láthatjuk Massát a boxban
Fotó: Reuters
Egy ideig nem láthatjuk Massát a boxban
Egy ideig nem láthatjuk Massát a boxban
Fotó: Reuters
Egy ideig nem láthatjuk Massát a boxban

Felipe Massa már kommunikál a külvilággal – a brazil pilótát ugyanis felébresztették a mesterséges kómából. A Magyar Nagydíj időmérőjén szerencsétlen körülmények közepette súlyosan megsérülő brazil a családtagjaitól és az orvosoktól már az iránt érdeklődött, hogy hogyan történt a balesete.

Veres Róbert, a Felipe Massát megműtő orvos elmondta, a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő pilóta már nincs közvetlen életveszélyben.

Az orvosok azt egyelőre nem tudják megállapítani, mennyire sérült meg a brazil pilóta bal szeme, mert Massa még nincs olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a szükséges vizsgálatokat.

Veres Róbert nagyon reméli, hogy a pilóta látni fog, az viszont biztosnak tűnik, hogy az idény hátralévő versenyeit ki kell hagynia a brazilnak. Egy súlyos szemsérülés minden bizonnyal a brazil versenyző pályafutásának végét jelentené.

Ma Luca di Montezemolo, a Fiat és a Ferrari elnöke is meglátogatta a kórházban Felipe Massát, és elmondta, erősen bizakodó a pilóta felépülésével kapcsolatban.

„Minden támogatást megadunk a családnak, a kórháznak pedig köszönünk mindent. Felipe világszínvonalú ellátást kap” – mondta Di Montezemolo, akit az újságírók természetesen a jövőről is faggattak.

A Ferrari elnöke elmondta, a legfontosabb az, hogy Massa felépüljön, és csak másodlagos, hogy ki vezeti a következő futamokon a hármas rajtszámú, vörös versenygépet. Di Montezemolo és Stefani Domenicali még ma elutazik Maranellóba, hogy a jövőről tárgyaljanak, de a csapatfőnök ezt követően visszatér Budapestre, hogy Massa közelében maradhasson.

MASSA BALESETE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik