Alexander Wurz csapatvezetőként térhet vissza a cirkuszba

Vágólapra másolva!
2009.06.02. 14:27
Címkék
Pénteken lejárt a nevezési határidő a Formula–1 2010-es szezonjára, és eddig 16 csapat jelentette be, hogy benevez a jövő évi világbajnoki sorozatra. Hétfőn aztán egy tizenhetedik team is közölte, hogy leadta a jelentkezését. Az osztrák licencű Superfund-istálló nem rejtette véka alá: a Benettonhoz és a Red Bullhoz hasonló eredményeket szeretne elérni.
Íme, a jövő csapatvezetője
Fotó: autosport.com
Íme, a jövő csapatvezetője
Íme, a jövő csapatvezetője
Fotó: autosport.com
Íme, a jövő csapatvezetője

Erről a csapat leendő vezetője, a korábban a Benetton, a McLaren és a Williams színeiben versenyző Alexander Wurz számolt be. Az osztrák úgy nyilatkozott, hogy bár tudja, a Superfund befektetési vállalatnak nem főprofilja az autósport, ám rendelkezésre áll az a mennyiségű anyagi forrás, amelynek segítségével sikeres lehet az F1-es csapat.

Wurz elmondta, az istálló autóit a Cosworth V8-as erőforrásai hajtják majd, ám további műszaki részleteket nem volt hajlandó elárulni, ahogy a leendő pilóták személyét is homály fedi egyelőre.

„A Superfund egy multimillárdos cég, amely az elmúlt években fokozatosan erősödött. Az alapító Christian Baha úgy gondolja, a Formula–1 remek terep lesz további promóciók és reklámkampányok lefolytatására, amitől további profitot remél, ezért nagyon komolyan vesszük az F1-et” – közölte Wurz

Jövőre a Formula–1-es mezőny létszámát a jelenlegi tízről tizenhárom csapatosra emelik, vagyis 26 autó vehet majd részt a versenyeken. A pénteki nevezési határidőig az idei 10 istálló mellett 7 új team jelentkezett.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) június 12-én dönt, hogy a Lola, a Prodrive, az USF1, a Campos Racing, a March, a Litespeed és a Superfund közül melyik három istálló vághat neki a jövő évi világbajnokságnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik