A két Toyota már a verseny előtt elveszítette előkelő helyét

Vágólapra másolva!
2009.03.28. 12:38
Címkék
Módosult az Ausztrál Nagydíj rajtsorrendje, mivel a két Toyotát megbüntették az időmérő edzés után, mert rugalmas hátsó légterelő szárnyat használtak, ami nem megengedett. Ezzel Timo Glock és Jarno Trulli a rajtrács utolsó helyeire került, míg előttük az eredetileg a 15. helyről rajtoló Lewis Hamilton foglal helyet, akinek váltót kellett cserélnie.
Timo Glock hiába ment jól az időmérőn, csak a rajtrács utolsó sorából indulhat
Fotó: Reuters
Timo Glock hiába ment jól az időmérőn, csak a rajtrács utolsó sorából indulhat
Timo Glock hiába ment jól az időmérőn, csak a rajtrács utolsó sorából indulhat
Fotó: Reuters
Timo Glock hiába ment jól az időmérőn, csak a rajtrács utolsó sorából indulhat

Nem sokáig maradt meg az Ausztrál Nagydíj eredeti rajtsorrendje a magyar idő szerint szombat reggel tartott időmérő edzés után, mivel három pilótának is hátrébb került a rajtrácson.

A sportfelügyelő bizottság az időmérő után úgy döntött, hogy a két Toyotának a mezőny mögül kell elindulnia a vasárnapi futamon, mivel Timo Glock és Jarno Trulli is rugalmas hátsó légterelőt használt.

Ez azt jelenti, hogy a német pilóta a hatodik, míg az olasz versenyző a nyolcadik helyet kénytelen felcserélni a rajtrács utolsó sorára.

Lewis Hamilton is hátrébb került a rajtsorrendben, mivel a McLarennél úgy döntöttek, hogy kicserélik a brit pilóta autójának teljes váltóját, ami az időmérő edzés második etapjában hibásodott meg.

A többiek eredményei érvényben maradtak – egyelőre –, így az időmérőn remeklő Brawn GP két autója indul az első sorból, melyeket Sebastian Vettel és Robert Kubica követ.

Az új rajtsorrend szerint a hatodik helyről induló ferraris Felipe Massa csak annyit mondott az időmérő után: „ha a Brawn GP-k így folytatják, akkor már az idény közepére eldől a világbajnoki cím sorsa”.

DÖNTÉS DIFFÚZOR ÜGYBEN

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kitűzte a BrawnGP-, a Toyota-, valamint a Williams-autókban használatos diffúzorok szabályszerűségének másodfokú tárgyalásának időpontját, mely április 14-én lesz.


AUSZTRÁL NAGYDÍJ

A MÓDOSÍTOTT RAJTSORREND
1. Button Brawn-Mercedes
2. Barrichello Brawn-Mercedes
3. Vettel Red Bull-Renault
4. Kubica BMW-Sauber
5. Rosberg Williams-Toyota
6. Massa Ferrari
7. Räikkönen Ferrari
8. Webber Red Bull-Renault
9. Heidfeld BMW-Sauber
10. Alonso Renault
11. Nakadzsima Williams-Toyota
12. Kovalainen McLaren-Mercedes
13. Buemi Toro Rosso-Ferrari
14. Piquet Renault
15. Fisichella Force India-Mercedes
16. Sutil Force India-Mercedes
17. Bourdais Toro Rosso-Ferrari
18. Hamilton McLaren-Mercedes
19. Glock Toyota
20. Trulli Toyota
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik