Bernie Ecclestone állítja: a Honda nem kért a segítségéből

Vágólapra másolva!
2009.02.22. 17:51
Címkék
Bernie Ecclestone egyike volt a Honda-istálló lehetséges megmentőinek, ám ajánlatát elutasították a csapat vezetői. Most már csak a Richard Branson vezette Virgin cégcsoport lehet a vevő, ennek alternatívája a csapat megszűnése.
Egyelőre ilyen „autókkal" versenyezhet
Fotó: Imago
Egyelőre ilyen „autókkal" versenyezhet
Egyelőre ilyen „autókkal" versenyezhet
Fotó: Imago
Egyelőre ilyen „autókkal" versenyezhet

A Formula–1 első embere csalódottan közölte: a Honda Racing vezetősége úgy döntött, nem kér az anyagi segítségből. Ecclestone a Honda vezetőivel, Nick Fryjal és Ross Brawnnal tárgyalt a cserbenhagyott csapat megvételéről, de nem járt sikerrel.

Sajtóhírek szerint Ecclestone 100 millió fontot ajánlott az istálló egy részéért úgy, hogy Fry és Brawn is megtarthatta volna 17.5 százalékos részesedését. „Megpróbáltam, és szerintem a lehető legjobb ajánlattal rukkoltam elő, el kellett volna azt fogadniuk” – magyarázta Ecclestone.

„Ajánlatom tökéletes védelmet nyújtott volna a csapatnak, végigcsinálva vele az egész szezont. Azt a választ kaptam, hogy inkább a maguk módján szeretnék elrendezni a csapat sorsát. Minden amit tehetünk, az imádkozás” – kesergett a 78 éves üzletember.

Előzőleg már kiderült, hogy Ecclestone ajánlata mellett a Virgin cégcsoport az egyetlen komoly szándékú befektetője a tavaly még Hondának nevezett csapatnak. A Virgin vezetője ugyanakkor kijelentette: az F1-nek sokkal költséghatékonyabbnak és környezetkímélőbbnek kell lennie ahhoz, hogy ők befektessenek.

A Honda még tavaly decemberben jelentette be, hogy kiszáll a Formula–1-ből, és azóta keringtek a hírek a csapat sorsáról. Ha nem sikerülne megmenteni az istállót, egy naptári éven belül már a második F1-es csapat szüntetné be működését a nehéz anyagi helyzetre hivatkozva.

A szintén japán és ugyancsak a Honda által pénzelt Super Aguri – a Formula–1-ben első ázsiai pilótaként dobogóra álló korábbi versenyző, Aguri Szuzuki vezette csapat – tavaly májusban jelentette be megszűnését.

Ecclestone egyébként nem először lett volna csapattulajdonos: 1971-től 1987 végéig volt a Brabham-csapat tulajdonosa. A mostani ügyletnek az angol lapok szerint az okozta vesztét, hogy Ecclestone ajánlatának elfogadásával az üzletember túl nagy a befolyásra tenne szert a a sportágban, hiszen amellett, hogy ő a jogtulajdonos, még a csapatok szövetségén belül is szóhoz juthatott volna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik