A Renault fő- és a Magyar Nagydíj névadó szponzora kiszáll a sportágból

Vágólapra másolva!
2009.02.16. 12:25
Mint korábban beszámoltunk róla, a Renault-istálló fő- és a Magyar Nagydíj névadó szponzora, az ING egymilliárd euróval akarja csökkenteni kiadásait 2009-ben, így a cég által a sportágra fordított összeget is le szeretné szorítani. Olyannyira, hogy a hollandiai székhelyű biztosító ma bejelentette, az év végén ki is száll a „száguldó cirkusz” támogatásából.
Az ING oroszlánja 2010-től nem díszíti a Renault-t
Fotó: Action Images (archív)
Az ING oroszlánja 2010-től nem díszíti a Renault-t
Az ING oroszlánja 2010-től nem díszíti a Renault-t
Fotó: Action Images (archív)
Az ING oroszlánja 2010-től nem díszíti a Renault-t

A Renault-istállónak új főszponzor után kell néznie, mivel a hollandiai székhelyű biztosító, az ING bejelentette, hogy 2010-től nem támogatja a francia csapatot. Ráadásul a cégcsoport nemcsak a Renault szponzorálásával hagy fel, hanem az összes Formula–1-es szerződését felbontja.

Az már korábban kiderült, hogy az ING 2009-ben egymilliárd euróval akarja csökkenteni a kiadásait, így hétezer munkahely megszüntetését is tervezi, de a cég mai közleménye szerint 2010-től – a Formula–1 szempontjából – még drasztikusabb lépések következnek.

„A korábban elindított költségcsökkentési programunk keretében az ING ma bejelenti, hogy nem újítja meg 2009-ben lejáró, hároméves szerződését a Renualt-val, és távozik a Formula–1-ből” – olvasható a biztosító közleményében.

Ez a Magyar Nagydíj szempontjából is fontos, mivel az ING – az Ausztrál, a Belga és a Török GP mellett – az itthoni futam névadó szponzora. Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke viszont korábban úgy nyilatkozott, hogy a biztosító költségcsökkentési tervei nincsenek hatással a Magyar Nagydíjra.

„Nem a Hungaroring Zrt.-nek, hanem a Formula–1 jogtulajdonosának van szerződése az ING-vel, így ez nem érint bennünket” – mondta korábban az MTI érdeklődésére a kérdéssel kapcsolatban Frank Tamás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik