Lewis Hamilton: „Az autó jó, a tél folyamán nagyon sokat fejlődtünk”

Vágólapra másolva!
2009.01.22. 13:02
Címkék
Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott első 2009-es tesztjét követően. A világbajnok brit pilóta és csapata, a McLaren-Mercedes a portugáliai Portimaóban körözött a vadiúj MP4-24-es fantázianévvel ellátott autóval.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Lewis Hamilton szerdán 81 kört teljesített a McLaren-Mercedesszel Portimaóban. Az autó a tréning folyamán leállt, s be kellett szállítani a boxba. Ennek ellenére a világbajnok elégedett volt a nap történéseivel.

„Remek érzés volt visszatérni a csapathoz. Úgy éreztem, mintha alig lettem volna távol, nagyon könnyű volt ugyanis visszazökkenni a munkába. Csodás érzés belegondolni abba, hogy az egész telet Wokingban töltöttem, s a Brazil Nagydíj óta nem vezettem Formula-1-es autót” – nyilatkozta a tréning után Hamilton.

Hamilton csak a harmadik legjobb időt autózta a tesztelésen. A brit pilóta szerint azonban messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az időeredményekből.

„Ez volt az első teszt, csak az új autó és az új szabályok megszokása volt a fontos, hogy a mérnökök visszajelzéseket kapjanak, nem pedig a leggyorsabb időeredmény” – tette hozzá a brit versenyző.

„Boldog vagyok, hogy azt mondhatom, az autó jó, a tél folyamán nagyon sokat fejlődtünk, és már alig várom, hogy milyen fejlesztéseket vezetünk be az Ausztrál Nagydíjig” – mondta Hamilton, majd hozzátette: a következő hetek igazán mozgalmasak lesznek számára, mert nagyon sokat kell még tesztelnie az új autóval.

Fotó: Reuters
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik