Lewis Hamilton visszatért a pályára, de leállt alatta az autó

Vágólapra másolva!
2009.01.21. 16:41
Lewis Hamilton visszatért a pályára. A McLaren-Merecedes világbajnok brit pilótája a csapat új autóját, az egy héttel ezelőtt bemutatott MP4-24-est tesztelte szerdán Portugáliában. Az autó még nem a legmegbízhatóbb, ugyanis a tréning alatt leállt.
Még vannak gondok az új autóval...
Fotó: Reuters
Még vannak gondok az új autóval...
Még vannak gondok az új autóval...
Fotó: Reuters
Még vannak gondok az új autóval...

Lewis Hamilton először ült a McLaren pilótafülkéjébe azután, hogy novemberben pont a legnagyobb riválisának, a ferraris Felipe Massának otthonában ünnepelhette pályafutása első világbajnoki címét.

A brit versenyző Portimaóban ragadott kormányt, s tesztelte az MP4-24-es fantázianévvel ellátott autót. Ezúttal is hosszabb kimenőt kapott a regnáló világbajnok, a karácsonyi teszteken ugyanis nem kellett résztvennie Hamiltonnak.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rengeteg szabadidőm volt karácsony környékén. Remekül éreztem magam, sokat pihentem, s teljesen sikerült a versenyzést kikapcsolnom a gondolataimból. Egy ideig normális életet éltem” – vázolta tömören az elmúlt időszak történéseit Hamilton.

Az esős délelőtti teszt azonban nem a legjobban sikerült a McLarennek. Az új autó motorja az edzés közepén leállt, így vissza kellett szállítani a boxutcába. Az új idény kezdetéig azonban még rengeteg idő van, hogy a csapat kiküszöbölje a hibákat.

A portugáliai teszten azonban nem csak a McLaren képviseltette magát. Portimaóban a pályán körözött Sébastien Buemi (Toro Rosso), Nico Rosberg (Williams), Timo Glock (Toyota) és Fernando Alonso (Renault) is.

...de azért száguldott is
Fotó: Reutesr
...de azért száguldott is
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik