Alonso: „Hiszek benne, hogy ebben az évben bármi sikerülhet!”

Vágólapra másolva!
2009.01.21. 20:15
Címkék
Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn mutatta be a Renault idei modelljét, az R29-et, melyen a korábbiakhoz képest nagyobb hangsúlyt kapott a sárga szín. Az autó természetesen mindenben megfelel a módosított szabályoknak is. Természetesen a bemutatón mindenki nagy várakozásokkal tekintett a jövőbe a francia istállónál.
Az idén visszatérne az élmezőnybe a Renault
Fotó: Action Images
Az idén visszatérne az élmezőnybe a Renault
Az idén visszatérne az élmezőnybe a Renault
Fotó: Action Images
Az idén visszatérne az élmezőnybe a Renault


A média képviselőivel folytatott beszélgetésen csak akkor fagyott meg kissé a levegő, amikor Fernando Alonsót a sokak által beharangozott, Ferrarihoz való távozásáról kérdezték. Ez a találgatás már sokszor elhangzott az elmúlt idény során is, azonban a legfrissebb – nem meglepő módon Olaszországból származó – információk szerint már alá is írt egy 2011-re szóló opciót a Ferrarihoz.

Alonso úgy tűnt, felkészült a kérdésre, válaszával megpróbálta visszaterelni a figyelmet az esemény eredeti apropójára: „Ha a Renault új autója elég gyors lesz, hogy versenyben legyek a futamgyőzelmekért és a harmadik világbajnoki címemért, akkor mindenki elfelejtheti a Ferrarit.”

A 27 éves spanyol pilóta érthető módon magabiztos: a Renault nagyon feljött az előző szezon végére, és Alonso mindenkinél több pontot gyűjtött az utolsó hat versenyen, benne két emlékezetes győzelemmel Szingapúrban és Japánban. Ezek a sikerek már nagyon ráfértek a csapatra, hiszen azelőtt 18 hónapig csak szenvedtek. Az egységes gumihasználat bevezetése nagyon visszavetette a francia csapatot, tulajdonképpen ennyi idő kellett, míg ismét bele tudott szólni érdemben a küzdelmekbe.

A tervezett szabályváltoztatásokkal kapcsolatban, melyek fő célja az előzések megkönnyítése, Alonso elmondta, ez nagy lehetőséget jelent minden csapat számára. A Ferrarinak és a McLarennek 2008-ban még megvolt az évek alatt megszerzett előnye, az idei azonban teljesen más idény lesz.

Flavio Briatore csapatfőnök szerint is csökkentették az élcsapatok és a köztük meglévő különbséget az év végére, így az idén erős bázisról indulhatnak. „Keményen dolgozunk, és én nem látok semmilyen okot, amiért ne versenyezhetne Fernando az idén a világbajnoki címért. Ha az előző szezon júniusban kezdődött volna, ott lettünk volna a végelszámolásnál, sajnos azonban márciusban indult…” – mondta Briatore.

„Válságos időket élünk, a krízis pedig mindenkit érint. Én a magam részéről mindent meg fogok tenni a Formula-1 túléléséért. Új irányba szeretnénk elindítani a sportágat, és én is a része akarok lenni” – tette még hozzá Briatore.

Végül Alonso hangsúlyozta, egyetlen cél van 2009-re, ez pedig megszerezni mindkét vb-elsőséget!

„Kicsi, sárga, de legalább a miénk!” – az új autón dominál a sárga szín
Fotó: Reuters
„Kicsi, sárga, de legalább a miénk!” – az új autón dominál a sárga szín
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik