A Renault-istálló is előállt a 2009-es szezonra tervezett autójával

Vágólapra másolva!
2009.01.19. 10:58
Címkék
A Portimao melletti ringen mutatta be először a 2009-es idényre tervezett autóját a Renault. Az R29-es fantázianévvel ellátott négykerekű teljesen megfelel a Formula–1 új szabályrendszerének, külsőre pedig a sárga szín kapott nagyobb hangsúlyt az elmúlt évekhez képest.

A 2009-ES BEMUTATÓK

Január 12. Ferrari
Január 15. Toyota
Január 16. McLaren-Mercedes
Január 19. Renault és Williams
Január 20. BMW Sauber
Február 9. Red Bull
Március eleje Force India
A Renault istálló sem késlekedett. Az elmúlt szezonban a konstruktőri világbajnokság negyedik helyezettje természetesen az új autótól is azt reméli, hogy vele minimum megtartja ezt az előkelő pozícióját, s hogy hasonlóan 2008-hoz futamgyőzelmet is szerezzen a csapat.

Sőt! Fernando Alonso nem is annyira titkos vágya, hogy ismét a világbajnoki címért harcoljon. Ha a fejlődés üteme nem állt meg a két szezon között a csapatnál, a spanyol pilóta álmai akár valóra is válhatnak.

A versenyautó természetesen megfelel a szabálymódosítások miatt alátámasztott követelményeknek, külsőre pedig szembeötlik új színösszetétele. Az autón dominál a sárga szín, amelyet narancssárga és fehér kisebb-nagyobb felületek egészítenek ki. Kék gyakorlatilag csak a reklámfeliratokban lelhető fel.

Különbség még a tavalyi autóhoz képest, hogy a Total olajtársaság felirata megjelenik az első és a hátsó légterelőn, így a piros szín is igen markáns az R29-en.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik