Fernando Alonso sérülés nélkül megúszta két repülő koccanását

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 10:23
Címkék
Kisebb repülőgép-balesetet szenvedett Fernando Alonso, a Renault Formula–1-es csapatának spanyol pilótája. Alonso és családja vasárnap délután a kenyai Malindi repteréről készült távozni, amikor az őt szállító gép összeütközött egy felszálláshoz készülő másikkal. A pilóta, felesége, és sógornője is sértetlenül megúszták.
Nem esett baja
Fotó: Imago (archív)
Nem esett baja
Nem esett baja
Fotó: Imago (archív)
Nem esett baja

Alonso a nejével, Raquel del Rosarióval és a sógornőjével, Marta del Rosarióval együtt a Renault főnökének, Flavio Briatorénak meghívására Kenyában töltötte a szilvesztert, és vasárnapi távozásukkor történt a baleset.

A malindi reptér kifutópályájáról felszállni készülő magángépük és egy másik, szintén indulóban lévő repülő szárnya összeért. A gépek letértek a kifutóról, a felszállást megszakították, személyi sérülés viszont szerencsére nem történt.

Alonso és utastársai tehát baj nélkül megúszták az esetet, ám a száguldó cirkusz világában nem volt ezzel mindenki így. Nyolc éve, 2000 májusában David Coulthard és akkori barátnője élt túl egy ennél jóval súlyosabb katasztrófát.

A skót pilóta egy barátjának gépén utazott a párjával, amikor turbulenciába kerültek, és kényszerleszállást kíséreltek meg. A manőver nem sikerült, a pilóta és a másodpilóta életét vesztette, ugyanakkor Coulthard és a barátnője, valamint a versenyző személyi edzője megúszták a balesetet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik