A brazil Felipe Massa lesz a világbajnok – olvasóink szerint

Vágólapra másolva!
2008.11.02. 11:27
Címkék
A nap kérdése sorozatunkban arról kérdeztük olvasóinkat, hogy véleményük szerint Felipe Massa az idény utolsó futamán, a Brazil Nagydíjon ledolgozza-e hétpontos hátrányát a McLaren pilótájával, Lewis Hamiltonnal szemben és megnyeri-e az idei Formula–1-es vb-sorozatot. A szavazók 57 százaléka úgy gondolja, hogy Massa lesz a világbajnok.
Hamilton (balra) vagy Massa?  Ez a kérdés!
Fotó: Action Images (archív)
Hamilton (balra) vagy Massa? Ez a kérdés!
Hamilton (balra) vagy Massa?  Ez a kérdés!
Fotó: Action Images (archív)
Hamilton (balra) vagy Massa? Ez a kérdés!

Szavazás

Ön szerint ki lesz a 2008-as év Formula–1-es világbajnoka?

Szavazatok száma: 4241

Lewis Hamilton még egyszer nem tékozolja el előnyét, és az angol lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka.
43 % (1838)
Felipe Massa hazai pályán nyeri meg a pontversenyt, ismét Ferrari-pilóta lesz a mezőny legjobbja.
57 % (2403)
Felipe Massa világbajnok lesz a számára hazainak számító Brazil Nagydíjon, ha megnyeri az év utolsó versenyét, miközben Lewis Hamilton csak a hatodik helyen vagy hátrébb végez (ebben az esetben több futamgyőzelme révén ünnepelhet a dél-amerikai), vagy ha a brazil második lesz, míg Hamilton legfeljebb csak a nyolcadik (ekkor több második helyének köszönhetné a végső sikert Massa).

A Ferrari pilótája nincs tehát könnyű helyzetben, ennek ellenére 2403 olvasónk (a szavazók 57 százaléka) úgy gondolja, hogy Massa lesz a világbajnok.

Azt persze nehéz eldönteni, hogy ez a szavazatarány nem inkább a Massa- és a Hamilton-szurkolók arányát mutatja-e, vagy pedig valóban ennyien vélik úgy, hogy a McLaren brit versenyzője számára, akárcsak tavaly, az idén sem lesz elég a hétpontos előny a vb-cím megnyeréséhez.

2007-ben Hamilton az utolsó GP előtt a másik ferrarist, Kimi Räikkönent előzte meg hét ponttal, de akkor csak a 7. helyen zárt, mialatt a finn győzött a futamon és ezzel összesítésben is.

Szóval éppen Massa csapattársa bizonyította, hogy a hétpontos hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan. Ráadásul a brazil esélyeit növelheti, hogy az első kockából kezdheti a körözést, míg legnagyobb riválisa csak a negyedik helyről rajtolhat.

A verseny kimenetelét nagyban befolyásolhatja az időjárás is: az előrejelzések szerint vasárnap helyi idő szerint délelőtt nagy mennyiségű eső várható Brazíliában, de nem biztos, hogy az „égi áldás” (nagy kérdés, kinek lenne valóban áldás a csapadék, hiszen Hamiltont esőmenőnek tartják, de vizes pályán ő is könnyebben kicsúszhat) kitart délutánig.

Ha a 23 éves Hamilton megnyeri a világbajnokságot, ő lesz minden idők legfiatalabb bajnoka, míg ha Massa győz, akkor Ayrton Senna 1991-es sikere után avatnak újra brazil győztest (brit pilóta legutóbb 1996-ban zárt az élen, konkrétan Damon Hill).

Az egyéni cím mellett egyébként a konstruktőrök vb-küzdelme is Brazíliában dől el; a Ferrari jelenleg 156 pontjával vezet a versenyben, azaz a 145 pontos McLarennek 12 ponttal kellene többet szereznie az olasz istállónál a végső diadalhoz.

A Brazil Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 18 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik