Lewis Hamilton: „Isten az egész hétvégén velünk volt Kínában”

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 10:42
Lewis Hamilton megnyerte a Kínai Nagydíjat, és győzelmével hét pontra növelte előnyét a ferraris Felipe Massa előtt. A fiatal angol optimistán készül a szezonzáró brazíliai futamra, amelyet november 2-án rendeznek meg. Hamiltonnal a német Kicker sportlap készített interjút.
Hamilton pezsgővel hűti magát – fontos a hideg fej Brazília előtt
Fotó: Reuters
Hamilton pezsgővel hűti magát – fontos a hideg fej Brazília előtt
Hamilton pezsgővel hűti magát – fontos a hideg fej Brazília előtt
Fotó: Reuters
Hamilton pezsgővel hűti magát – fontos a hideg fej Brazília előtt

– Sanghaji győzelmének köszönhetően hét pontra nőtt az előnye a világbajnoki pontversenyben. Ekkora előnynél lehetséges, hogy a riválisok elvegyék öntől a címet?

– A győzelem újabb lépés volt a világbajnoki cím felé, és még egy lépés nagy álmom megvalósítása felé. Megfelelő volt a hozzáállás a kínai versenyhez, nem az volt a cél, hogy mindent megnyerjünk. A lényeg az volt, hogy már a brazil futamot is szem előtt tartsuk, és mindkét versenyen minél több pontot szerezzünk.

– Hogyan készül a Sao Paoló-i futamra? Egy évvel ezelőtt szintén hétpontos előnnyel érkezett Brazíliába, akkor elfogyott az előny.

– Az idén más helyzettel nézünk szembe. Tudjuk, hogy jól kell dolgoznunk. Biztosan nagyon kemény lesz. Massa és Räikkönen nagy nyomás alatt tartanak bennünket. De biztos vagyok abban, hogy csapatként sikeresek leszünk. Úgy gondolom, az idei teljesen más év, mint a tavalyi volt. Tudom, hogy ebben az évben sokkal jobb helyzetben leszek Brazíliában, és azt is, hogy a csapat még jobb teljesítményt nyújt majd, mint Kínában.

– Sanghajban nagyon simán nyert. Mitől volt ekkora fölénye?

– Isten az egész hétvégén velünk volt. A csapat fantasztikusan teljesített, és nagyon jól felkészítették az autómat. Álom a jelenlegi autót vezetni. A verseny pedig meglehetősen sima volt. Nagyszerűen sikerült a rajtom, ebben a szezonban az egyik legjobb start volt ez. Gond nélkül eljutottam az első kanyarig, és sikerült előnyt gyűjtenem az üldözőkkel szemben. Onnantól kezdve pedig könnyű volt a futam.

– Mit gondol a ferrarisok helycseréjéről?

– Egyáltalán nem lepődtem meg rajta, és nem is gondolom, hogy ez rossz lenne. Ha vezeted a pontversenyt, és ekkora előnyöd van, akkor az a legfontosabb, hogy megőrizd a nyugalmadat.

A PILÓTÁK VERSENYÉNEK ÁLLÁSA

1. Hamilton 94
2. Massa 87
3. Kubica 75
4. Räikkönen 69
5. Heidfeld 60
6. Alonso 53
7. Kovalainen 51
8. Vettel 30
9. Trulli 30
10. Glock 22
11. Webber 21
12. Piquet 19
13. Rosberg 17
14. Barrichello 11
15. Nakadzsima 9
16. Coulthard 8
17. Bourdais 4
18. Button 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik