Hamilton: nem érdekel, milyen gyorsak a Ferrarik, nyerni jöttünk!

Vágólapra másolva!
2008.09.06. 10:58
Lewis Hamiltont hidegen hagyja a Ferrarik gyorsaságbeli fölénye Belgiumban, és úgy véli, a McLaren is harcban lehet a győzelemért. A brit pilóta és klubtársa, a finn Heikki Kovalainen a negyedik, illetve a harmadik helyet szerezte meg a második szabadedzésen a spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa mögött.
Hamilton: minden rendben, a győzelem a cél
Fotó: Reuters
Hamilton: minden rendben, a győzelem a cél
Hamilton: minden rendben, a győzelem a cél
Fotó: Reuters
Hamilton: minden rendben, a győzelem a cél

A brit Lewis Hamilton nem izgatja magát a Ferrari belgiumi gyorsaságbeli fölényén: szerinte a két istálló egyforma erőt képvisel.

A pénteki két szabadedzés eredménye viszont nem erről tanúskodik, az elsőn ugyanis a két ferraris, a brazil Felipe Massa és a finn Kimi Räikkönen végzett az első két helyen, a másodikon pedig a spanyol Fernando Alonso és Massa is megelőzte a két mclarenest.

Hamilton ennek ellenére bizakodó: „Még mindig a győzelem a célunk. Ugyanolyan erőt képviselünk, mint a Ferrari!" – mondta a brit az edzés után.

„Az igaz, hogy az egyenes szakaszok végén van némi sebességbeli előnyük, de ez elenyésző” – tette hozzá a McLaren pilótája.

Hamilton szerint csapata jóval erősebb az idén Belgiumban, mint tavaly, amikor a Ferrari dominált a versenyen. A pontverseny éllovasa azt azért bevallotta, sokkal szívesebben autózna száraz pályán, mint esőben.

A Belga Nagydíj harmadik, szombati szabadedzése 11 órakor kezdődik, az időmérő tréninget pedig 14 órakor rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik