Hamilton: A Ferrarinak van esélye, de mi leszünk a jobbak az év végén

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 18:16
Lewis Hamilton, a McLaren pilótája vezeti a világbajnoki pontversenyt hat nagydíjjal az idény vége előtt. A brit pilóta bizakodó a vb-címet illetően, úgy véli, a McLaren erősebb lesz az utolsó versenyeken, mint a legnagyobb rivális Ferrari.
Hamilton nem titkolja optimizmusát
Fotó: Reuters
Hamilton nem titkolja optimizmusát
Hamilton nem titkolja optimizmusát
Fotó: Reuters
Hamilton nem titkolja optimizmusát

Lewis Hamilton kedvező helyzetben készülhet a pénteken induló Belga Nagydíjra, mivel hat ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt Felipe Massa előtt. A brit pilóta szerint csapata, a McLaren az utolsó versenyeken erősebb lesz, mint a Ferrari.

„Úgy gondolom, hogy az utolsó versenyeken jobbak leszünk, mint a Ferrari. Az olasz istállónak lesz esélye felvenni velünk a harcot, de szerintem erősebbek leszünk” – mondta bizakodóan Hamilton.

„Spában olyan erős lesz a Ferrari, mint tavaly volt, de mi sokat fejlődtünk azóta, így fel tudjuk majd venni a kesztyűt. Tavaly erre nem volt lehetőségünk. Szerintem Monzában sokkal gyorsabbak lesznek, mint egy évvel korábban, mégis úgy vélem, jobbak leszünk náluk. Szingapúrban valószínűleg ugyanolyan jók lesznek, mint Valenciában, de Japánban és Kínában erősebbek leszünk” – elemzett a brit.

A címvédő Kimi Räikkönen kissé lemaradt a világbajnoki pontversenyben, 13 pont a hátránya a brithez képest, de Hamilton még nem írta le a finn pilótát.

„A hátralévő hat versenyen még rengeteg pontot lehet szerezni, úgyhogy nem hiszem, hogy Kimi évének már vége. Természetesen nagyon nehéz dolga lesz, ha fel akar zárkózni, de jelenleg Felipe a fő riválisom” – mondta Hamilton.

A Belga Nagydíj első szabadedzése pénteken 10 órakor kezdődik Spában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik