Formula–1: Lewis Hamilton eddigi legnagyobb győzelmét aratta

Vágólapra másolva!
2008.07.06. 16:15
Címkék
A nemrég véget ért Formula–1-es Brit Nagydíj dobogósainak nyilatkozatai.
1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes): „Az eddigi legnagyobb győzelmem, a legkeményebb verseny, amiben részem volt. Az utolsó kör végén már imádkoztam, hogy beérjek, mert láttam, hogy a szurkolók elkezdtek felállni a lelátókon. A győzelmet a családomnak ajánlom, nagy köszönet jár nekik a támogatásért. Rendkívül izgalmas volt a futam, kényesek voltak a körülmények, az első szektor száraz volt, a másodikban meg már semmit nem láttam az esőtől. A csapat nagyszerű munkát végzett, nekik is nagy köszönet jár.

2. Nick Heidfeld (BMW-Sauber):
„Jó versenyt futottam, végig nagyon jó volt a kocsi. Egyértelműen lehetett látni, hogy melyik autónak hogyan viselkednek a gumijai, az enyémek jól működtek. Rádión azt mondták, hogy rövid zápor lesz, de közben sötét felhők gyülekeztek, a csapat új intermediate-gumi mellett döntött és ez bejött, ennek is köszönhető a második hely.

3. Rubens Barrichello (Honda):
„Szerencsés napunk volt, többek között az időjárással is. Szeretem a vizes pályát, esőben vezetni jó. A kiállásnál volt egy apróbb problémánk, de aztán megoldódott a dolog, és végül jó döntésnek bizonyult az extrém esőgumit feltenni. Ekkor már az volt a célom, hogy legalább a dobogón végezzzek Nagyon nagy köszönet jár a csapatnak, ezt az eredményt Eduardo fiamnak ajánlom.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik