Két héttel később mutatkozik be a Toro Rosso új versenyautója

Vágólapra másolva!
2008.04.17. 18:30
Címkék
Komoly gondba került a Toro Rosso, miután a francia Sebastian Bourdais a szerdán a barcelonai teszt során összetörte a csapat első idei verseny gépét, az STR3-ast. Az új autót a török versenyen tervezte bemutatni a kiscsapat, a vezető hibája miatt összetört kocsit azonban újjá kell építeni.
Fotó: Reuters/Albert Gea
Fotó: Reuters/Albert Gea
Az eredeti tervekkel ellentétben csak a Monacói Nagydíjon használhatja először az idei szezonra kifejlesztett autóját a Toro Rosso. A faenzai csapat pilótája, Sebastian Bourdais ugyanis még tegnap rommá törte az új fejlesztésű autót, ami gyakorlatilag használhatatlanná vált.

A csapat másik pilótája, a német Sebastian Vettel nem is tudta kipróbálni az új kocsit, mivel csak ez az egy készült belőle, így a Toro Rosso félbe is szakította a teszteket szerdán.

A baleset másnapján az olasz csapat igazgatója, Franz Tost elmondta, nem műszaki hiba miatt csúszott ki a négyszeres Champ Car bajnok a Campsa-kanyarban.

„Bourdais egyszerűen túl gyorsan ment, azt a kanyar ugyanis nem lehet bevenni 253 kilométeres óránkénti sebességgel” – fogalmazott Tost. „Az ilyen előfordulhat, ez is része a Formula 1-nek. Mindenesetre most már biztos, hogy Törökországban még a régi autóval kell rajthoz állnunk, és először csak Monacóban állhatunk rajthoz az STR3-sal.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik