Räikkönen biztos benne, hogy 2008-ban erősebb lesz, mint tavaly

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 20:07
A regnáló Formula–1-es világbajnok Kimi Räikkönen úgy érzi, a tavalyi évnél erősebb lesz az új szezonban, és örül annak, hogy ismét betiltották a kipörgésgátló használatát a száguldó cirkuszban. A finn pilóta szerint így élvezetesebb lesz vezetni, a versenyzők könnyebben tudnak majd előzni, de több lesz a hiba is.VIDEÓ – bemutatták az új Ferrari F2008-at (RAI)VIDEÓ – bemutatták az új Ferrari F2008-at (finn nyelvű híradó)
Kimi Räikkönen (balra) és Felipe Massa büszkén feszít az új Ferrari mellett
Kimi Räikkönen (balra) és Felipe Massa büszkén feszít az új Ferrari mellett
Kimi Räikkönen (balra) és Felipe Massa büszkén feszít az új Ferrari mellett
Kimi Räikkönen (balra) és Felipe Massa büszkén feszít az új Ferrari mellett

„Nincs kétségem, jobb leszek (2008-ban) – jelentette ki a Ferrari új autójának maranellói bemutatóját követő sajtóbeszélgetésen Kimi Räikkönen, a 2007-es év világbajnoka.

A 28 esztendős finn kiválóság meg is magyarázta, miért ilyen egészséges az önbizalma:

„Azért, mert most már tudom, mit vár tőlem a csapat. Ugyanakkor, persze, amíg nincs verseny, nem lehet előre tudni, mi történik majd.”

Räikkönen szerint a Ferrari és a McLaren 2008-ban is favoritnak számít majd a világbajnoki címért folyó harcban.

„Igen, a Ferrari és a McLaren ott lesz. A Renault-nak nehéz éve volt, de a következő szezon egészen más történet. Az eddigi néhány teszt eredménye alapján senki nem tudhat biztosat, csak némi fogalmunk van arról, ki hol tart. Ja, és persze ott van a BMW.”

Ami a szabályváltozásokat és a vezetést segítő elektronikus rendszerek korlátozását illeti, Räikkönen örül a változásoknak.

„A kipörgésgátló már nem segít, de én jobban élvezem majd így, az biztos – fogalmazott. – Úgy gondolom, könnyen lesz előzni, mint ahogyan több vezetői hibára is számíthatunk.”

A 2001-es bemutatkozása óta 15 futamot nyerő közönségkedvenc ezúttal sem volt hajlandó azzal foglalkozni, mi lesz akkor, ha 2009-ben lejár a szerződése a Ferrarival.

„Még van két évem, és ha élvezni fogom, akkor maradok. Szeretem a Formula–1-et, és fantasztikus csapatom van. Majd meglátjuk.”

„A 2008-as szezont nagyon jól szeretnénk kezdeni. Meg akarjuk nyerni ismét mindkét világbajnoki címet, és nem szeretnénk futamokat feladni. Ez a legfontosabb, hogy legyőzzük a McLarent” – tette hozzá Räikkönen, aki hétfőn elsőként teszteli majd az új Ferrari F2008-at a fioranói pályán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik