Fernando Alonso távozott a McLaren-Mercedes csapatától

Vágólapra másolva!
2007.11.02. 13:59
Távozott Fernando Alonso a McLaren-Mercedes együttesétől. A spanyol pilóta viszonya már korábban megromlott a vezetőséggel és csapattársával, Lewis Hamiltonnal.
Fernando Alonso búcsút intett a McLarennek
Reuters
Fernando Alonso búcsút intett a McLarennek
Fernando Alonso búcsút intett a McLarennek
Reuters
Fernando Alonso búcsút intett a McLarennek

Az El Mundo Deportivo című spanyol lap közölte elsőként, hogy Fernando Alonso otthagyta a McLaren-Mercedest, és nem sokkal később ezt követte a spanyol versenyző és a klub által kiadott megerősítés.

Alonso két világbajnoki cím után szerződött a McLarenhez, ahol azonban egy vitákkal teli szezont hagyott maga mögött. Nem elég, hogy végül a harmadik helyet szerezte csak meg a világbajnoki pontversenyben Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton mögött, angol csapattársával és a vezetőséggel is sokáig vitában állt.

Az oviedói versenyzőnek még egy évig érvényes volt a szerződése, de sikerült a McLarennel egy olyan megállapodást kötnie, hogy nem tartozik bánatpénzzel a távozása miatt.

„A legjobbakat kívánjuk Fernandónak” – mondta Ron Dennis csapatfőnök. – „Ő nagyszerű pilóta, de nem igazán tudtunk együtt dolgozni, és a végén arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb, ha különválnak útjaink.”

Alonso valószínűleg visszatér volt csapatához, a Renault-hoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik