Fernando Alonso nem hiszi, hogy összeütközne Lewis Hamiltonnal

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 16:17
Fernando Alonso biztos abban, hogy sportszerű csatában dől el a pilóták versenye az 58. Formula-1-es világbajnokság utolsó három futamán, így attól sem tart, hogy esetleg összeütközne csapattársával, Lewis Hamiltonnal. A spanyol klasszis állítja, mindketten elég intelligensek ahhoz, hogy elkerüljék a versenybalesetet.
Fernando Alonso sportszerű csatát vár a hajrában
Reuters
Fernando Alonso sportszerű csatát vár a hajrában
Fernando Alonso sportszerű csatát vár a hajrában
Reuters
Fernando Alonso sportszerű csatát vár a hajrában

A McLaren-Mercedes brit újonca még csütörtökön mondta azt, hogy mindent elkövet azért, hogy beszéljen a kétszeres világbajnokkal a belgiumi futam rajtjáról, amelynek során rendkívül éles, majdnem ütközésig fajuló csatát vívtak. Alonso azonban a Japán Nagydíj helyszínén azt mondta, nincs szükség a legutóbbi verseny eseményeinek tisztázására.

„Ez már nem lényeges. Spa elmúlt, most már az előttünk álló hétvégéről kell beszélnünk – kezdte nyilatkozatát a wokingi istálló spanyol klasszisa, majd hozzátette: - Elemezzük majd a pályát, beszélünk arról, hogy egyelőre kevés a tapadás. Teljesen normális a kapcsolatunk, mondhatni nagyon jó”.

Fernando Alonso hozzátette. Belgiumban sem ütközött csapattársával, a jövőben is így lesz.

„A világbajnoki címért csatázunk, de ugyanakkor elég intelligensek vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy befejezzük a versenyeket. Persze azt mi sem tudhatjuk, hogy lesz-e ütközés az első kanyarban, mert ez kiszámíthatatlan. De éppen ezért nem kockáztathatunk. Győzni akarunk és célba érkezni. Így kizárt, hogy ütköznénk egymással” – jelentette ki Alonso.


A spanyol világbajnok hátránya 2 pont a brit csapattárssal szemben, így az utolsó három futamon egy minimális hiba is sokba kerülhet. Egymás „kiütése” pedig a harmadik helyen álló Kimi Räikkönennek és a Ferrarinak kedvezne, vagyis biztos, hogy a McLaren vezetői is egymás iránti óvatosságra intik klasszisaikat.
Lewis Hamilton „csatlakozott” Alonsóhoz és kijelentette: csak és kizárólag sportszerű csatában akarja megszerezni pályafutása első F-1-es világbajnoki címét.

„Belgiumban nem löktem ki a falra, elég teret hagytam számára. Sportszerű versenyző akarok lenni, a pályán akarok bizonyítani, hogy eredményeim beszéljenek helyettem. Győzni jöttem Japánba, hiszen ezzel nagyobb fájdalmat okozhatok neki, mint ha kilököm a pályáról. Persze legközelebb már nem hagyok helyet az előzésre” – jelentette ki elszántan Lewis Hamilton.

Pénteken a brit versenyző érte el a legjobb időt a két szabadedzés összesítésében, mögötte Alonso végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik