Kimi Räikkönen még szimulátoron sem ismerkedett az új pályával

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 14:53
Kimi Räikkönen még szimulátoron sem „tesztelte” a Japán Nagydíj új helyszínét, így az 58. Formula-1-es világbajnokság Fudzsiban sorra kerülő futamának pénteki két szabadedzésén ismerkedik majd a pályával. Így a Ferrari finn klasszisa nem is tudja, a Ferrarinak vagy a nagy rivális McLarennek kedvez majd az aszfaltcsík.
Kimi Räikkönen nem készült szimulátoron az új pályából
Reuters
Kimi Räikkönen nem készült szimulátoron az új pályából
Kimi Räikkönen nem készült szimulátoron az új pályából
Reuters
Kimi Räikkönen nem készült szimulátoron az új pályából

„Csak papírokon láttam a pályát, és azt is olvastam, hogy autónknak nem fekszik tökéletesen. De azzal is tisztában vagyok, hogy csapatom nagyon keményen készült a versenyre, így ezen a hétvégén is versenyképesek leszünk” – mondta Räikkönen az autosport.com-nak.

A finn versenyző jelenleg az összetett verseny harmadik helyén áll, noha már négyszer nyert idén, vagyis egyel több elsőséget gyűjtött be, mint az éllovas Lewis Hamilton. De a különböző problémák miatt 13 pontos hátránnyal követi a McLaren-Mercedes brit újoncát.

„Tudom, hogy néhány kollégám szimulátoron ismerkedett a pályával, de én nem kedvelem ezt a módszert. Sohasem játszottam Playstationnel vagy szimulátorral, de úgy gondolom, emiatt nem szenvedett hátrányt a teljesítményem. Ugyanúgy állok ehhez a futamhoz is, mint a többihez: győzni akarok” – szögezte le a maranellói csapat ásza.
Kimi Räikkönen tudja, nem is mehet más céllal a Fudzsiban található pályára, hiszen hátrányban van Hamiltonnal és a második helyen álló Fernando Alonsóval szemben.

„Nincs is más választásom – jegyezte meg a finn pilóta, majd így folytatta: - Korábban is nagyon gyorsan tanultam meg az új pályákat, ez a Formula-1-ben sem változott. Nem hiszem, hogy gondjaim támadnának az időmérőn, hiszen pénteken három, míg szombaton egy órán át készülhetünk a szabadedzéseken”.

A száguldó cirkusz naptárában idén szerepel ismét a Fudzsiban található pálya, amelynek elődjén rendezték 1976-ban és 1977-ben a Japán Nagydíjat. Utána 1987 és 2006 között Szuzuka volt a helyszín.

„Tudjuk, hogy a Mclaren nagyon erős lesz Fudzsiban, de ők is tisztában lehetnek azzal, hogy mi is kiválóan szerepelünk majd. Szeretnék meglovagolni a belgiumi kettős győzelem hullámait, hiszen a két McLaren-versenyző továbbra is előttünk jár. Természetesen nem akarnak durva hibát elkövetni, de nekem nincs veszítenivalóm, igaz nagyon óvatosnak is kell lennem” – szögezte le a finn klasszis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik