Schumacher a legmagasabb spanyol sportkitüntetést kapta

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
A Spanyolországban sportolónak adható legmagasabb nemzetközi kitüntetést ítéleték oda a hétszeres Formula—1-es világbajnok Michael Schumachernek. A 2006-os idény végén visszavonult német zseni ezzel hivatalosan elnyerte az Asztúria hercege címet.

Ezt a kitüntetést második alkalommal kapta Formula–1-es pilóta; 2005-ben az akkor első világbajnoki címét ünneplő hazai kedvenc, Fernando Alonso részesült az elismerésben.

Az idei jelöltek között volt többek között a hétszeres motorkerékpáros világbajnok, olasz Valentino Rossi, Jelena Iszinbajeva olimpiai és kétszeres világbajnok orosz rúdugró, valamint a jelenkor férfi teniszsportjának két legkiemelkedőbb alakja, a svájci Roger Federer és a spanyol Rafael Nadal.

Korábban mások mellett Asztúria hercege kitüntetést kapott a hétszeres Tour de France-győztes, amerikai Lance Armstrong, a tenisz nagyasszonya, Martina Navratilova, illetve az atlétika halhatatlanjai közül Carl Lewis és Sebastian Coe.

Michael Schumacher 2006-ban hét világbajnoki címmel, 91 futamgyőzelemmel a háta mögött fejezte be 16 éves Formula—1-es pályafutását.

A díj odaítélésénél a zsűri nem csupán a sportteljesítményt veszi figyelembe, hanem a jelölt humanitárius tevékenységét, illetőleg azt is, hogy a kitüntetett mennyire segítette a felzárkózásban a sportban kevésbé jelentős országokat, versenyzőket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik