Formula–1: meghosszabbított nyomozás szabotázsügyben

Vágólapra másolva!
2007.09.05. 11:24
Címkék
Meghosszabbította a nyomozást a Formula—1-es Ferrari csapat szabotázsügyként elhíresült botrányában az olasz törvényszék – közölte a The Guardian című brit újság. A vizsgálódást Nigel Stepney korábbi vezető mérnök (képünkön) ellen folytatják Olaszországban.
Az utóbbi időben rendre a lapok címoldalaira kerülő kémbotránnyal párhuzamosan zajló ügyben Stepneyt azzal is vádolják, hogy megpróbálta tönkretenni a Ferrari versenyét Monte-Carlóban azzal, hogy ismeretlen eredetű fehér port juttatott a tűzpiros autók üzemanyagtartályába.

„Figyelemre méltó bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy Stepney benne van ebben az ügyben” – idézte a Guardian című lap Giuseppe Tibis vizsgálóbírót.

Tibis szerint az olasz hatóságok kimutatták: a Ferrarik üzemanyagtankja közelében talált fehér por azonos eredetű azokkal a nyomokkal, amelyeket Stepney nadrágján találtak.

A szabotázsügyben az első meghallgatásokat várhatóan szeptember közepén tartják meg, még mielőtt az esetleges vádemelésre sor kerülne.

„Kérni fogom a bíróságot, hogy állapítsa meg, milyen hatása lehetett a fehér pornak az autóra és annak motorjára, ha a pilóta így vezette volna a járművet” – nyilatkozta a Guardiannek Tibis.

Emlékeztetőül, a szabotázsügy után nem sokkal kirobbant kémbotrányban kiderült, hogy Mike Coughlan, a McLaren-Mercedes felfüggesztett főmérnöke a lakásán több száz oldalnyi titkos Ferrari dokumentációt őrzött. Az anyag a maranellói gyárból került ki, a gyanú szerint Stepney hathatós közreműködésével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik