Nem ért egyet a versenyfelügyelők döntésével a McLaren-Mercedes

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 13:18
Címkék
Közleményben adott hangot nemtetszésének a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapat, amiért a 22. Magyar Nagydíj hivatalos versenyfelügyelői – közöttük a magyar Herczeg Lajos – testületileg úgy döntöttek, hogy Fernando Alonsótól elveszik a pole pozíciót, illetve a csapat nem kaphat vb-pontot a pilótái által a versenyen elért eredményekért.
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke elhagyja a versenyfelügyelők rezidenciáját
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke elhagyja a versenyfelügyelők rezidenciáját
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke elhagyja a versenyfelügyelők rezidenciáját
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke elhagyja a versenyfelügyelők rezidenciáját

Félreértették a versenyfelügyelők a McLaren-Mercedes döntéseit – fejtette ki a véleményét vasárnap délelőtti közleményében a brit-német csapat.

Mint megírtuk, a szombati időmérő edzés utolsó perceiben történtek miatt Fernando Alonsót öt hellyel visszasorolták a rajtrácson, és megfosztották esetleges hungaroringi konstruktőr-világbajnoki pontjaitól a McLarent.

A versenyek tisztasága, a szabályok és a fair play betartása fölött őrködő testület úgy ítélte meg, hogy Alonso szükségtelenül tartotta fel Lewis Hamiltont a boxutcában, és a helyzet kialakulásában a két versenyző csapata is ludas.

A McLaren-Mercedes ezzel messzemenőkig nem ért egyet.

„Két olyan kivételes tehetséget menedzselni, mint Fernando és Lewis, sokkal nagyobb kihívás annál, mint csupán egy győztes autót biztosítani számukra” – írja közleményében a McLaren.

„Tegnap a csapat mindent azért tett, hogy az egyenlő elbánást fenntartsa, ugyanakkor a küzdelem hevében előfordul, hogy a pilóták versengő természete miatt nem minden a megbeszéltek szerint történik.”

„Az időmérő edzésnek abban az őrült szakaszában szükségképpen másodpercek alatt kell döntéseket hozni, hogy az autóink az optimális pillanatban lehessenek kinn a pályán.”

„Egyetértünk a versenyfelügyelőkkel abban, hogy négy autó volt a pályán, amikor úgy döntöttünk, hogy Fernandót húsz másodpercig bent tartjuk. Ugyanakkor nem értjük, mi a jelentősége ennek az észrevételnek, hiszen mindenképpen meg kellett becsülni, melyik autó hol van éppen a pályán az utolsó percekben.”

„Hasonlóképpen a csapat nem ért egyet azzal, hogy ez a húsz másodperc feltartotta volna Lewist.”

„A feszültség Fernando kiállásánál tagadhatatlanul magas volt: azt akartuk, hogy tiszta legyen a pálya, és aggódtunk amiatt, hogy a használt gumik jók lesznek-e. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy Fernando kicsit később jött vissza a pályára.”

„Nem hiszünk abban, hogy a többször büntetés helyes, és úgy gondoljuk, hogy a fair playért és az egyenlő elbánásért kifejtett erőfeszítéseinket félreértették.”

„Ezzel együtt, néhány órával egy ilyen fontos verseny előtt minden erőnkkel arra összepontosítunk, hogy a pilótáink a lehető legjobb eredményt érjék el.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik