Mégis menesztették Speedet, Vettel fejezi be a szezont a Toro Rossónál

Vágólapra másolva!
2007.07.31. 13:03
Az elmúlt napok híreivel ellentétben a Toro Rosso mégis szerződést bontott Scott Speeddel, helyette a BMW-Saubertől szerződtetett Sebastian Vettel szerepel az 58. Formula-1-es világbajnokság hátralévő futamain, így természetesen a hétvégi Magyar Nagydíjon is. Erről a sportági szakportál, az autosport.com számolt be.
Sebastian Vettel újabb lehetőséget kapott a bizonyításra
www.autosport.com
Sebastian Vettel újabb lehetőséget kapott a bizonyításra
Sebastian Vettel újabb lehetőséget kapott a bizonyításra
www.autosport.com
Sebastian Vettel újabb lehetőséget kapott a bizonyításra

Speed helyzete már régóta bizonytalan volt a Toro Rossónál, de a nürburgringi Európai Nagydíj után vált szinte tarthatatlanná. A németországi versenyen csúnyán összeveszett Franz Tost csapatfőnökkel, állítólag tettlegességig fajult a vita. Utána a nemzetközi hírszolgálatok már biztos váltásról írtak, így meglepetésként hatott, hogy az amerikai versenyző részt vehetett a múlt heti mugellói tesztelésen.

Akkor még elmaradt a Toro Rosso és a BMW megegyezése, de most már megszületett a megállapodás.

A 20 éves Sebastian Vettel az elmúlt hónapokban a német csapat harmadik számú versenyzője volt, a tavalyi szezon második felében már számos pénteki tesztelésen bizonyította rátermettségét.

Idén a Renault Világsorozat futamain jutott szóhoz, majd Robert Kubica montreali balesetét követően Indianapolisban futamon is bemutatkozott a száguldó cirkuszban. Vettel a nyolcadik helyen ért célba, így az F-1 történetének legfiatalabb pontszerzője lett.

„Sebastian nagyszerű munkát végzett tesztpilótaként. Az Egyesült Államok Nagydíján történelmet írt, amikor pontot szerzett Robert Kubica helyetteseként, és egy pontot szerzett – kezdte nyilatkozatát Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója, majd így folytatta: - A jelenlegi tesztelési szabályok azonban kevés lehetőséget nyújtanak számára, hogy nálunk szerepeljen. Most lehetőséget kapott arra, hogy beüljön a Toro Rosso autójába”.

A világhírű szakember szerint saját menedzselési politikájuknak mondtak volna ellen, ha nem engedik el Vettelt a Toro Rossóhoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik