Kimi Räikkönen: Itt az ideje, hogy sikeres legyek a Nürburgringen

Vágólapra másolva!
2007.07.12. 10:25
A legutóbbi két versenyen győztes Kimi Räikkönen úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy sikert érjen a nürburgringi pályán, amely a jövő hétvégén látja vendégül az 58. Formula-1-es világbajnokság mezőnyét. A Ferrari finn versenyzője egyértelmű cél tűzött ki, meg akarja nyerni a Német Nagydíjat.
Kimi Räikkönen még sohasem nyert a Nürburgringen
www.autosport.com
Kimi Räikkönen még sohasem nyert a Nürburgringen
Kimi Räikkönen még sohasem nyert a Nürburgringen
www.autosport.com
Kimi Räikkönen még sohasem nyert a Nürburgringen

„Nagyszerű érzést jelentett, hogy sorozatban két versenyt nyertem, miután négyszer nem kerültem a legjobb három közé. Erre volt szükségem” – kezdte nyilatkozatát a finn klasszis.

Kimi Räikkönen a Francia és a Brit Nagydíjon is nagyszerű taktikai diadalt aratott, amelyhez hozzájárult szinte hibátlan teljesítménye az autó megbízhatósága.

„A csapat nagyszerűen készült fel erre a két futamra, de természetesen továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy legnagyobb ellenfelünk előtt maradjunk. Remélem, hogy Magny-Cours és Silverstone után sikerül mesterhármast teljesítenem” – jelentette ki az összetett verseny harmadik helyén álló pilóta.

Kimi Räikkönen 2002-ben harmadik helyen ért célba a Nürburgringen rendezett Európa Nagydíjon, de később már nem kísérte szerencse a legendás aszfaltcsíkon. Négy évvel ezelőtt motorhiba miatt állt ki, pedig az élen haladt. A 2004-es futamot ugyanilyen probléma miatt adta fel, míg 2005-ben az utolsó körig vezetett, amikor a felfüggesztés meghibásodása miatt kivágódott a pályáról és újra kiállni kényszerül. Legutóbb a negyedik helyen ért célba.

„Az utóbbi években egyszer sem alakult tökéletesen a versenyem ezen a pályán, most azonban eljött a siker ideje. Már elkezdődött a szezon második fele, mindenki láthatja, milyen gyorsan változnak az erőviszonyok, egyik pillanatról a másikre módosul az élcsoport. Reméljük, hogy a folytatásban is mi leszünk a legjobbak és folytatjuk győzelmi sorozatunkat” – mondta a finn sztár.


Kimi Räikkönen örül annak, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában is csattanós választ adott az őt és csapatát ért kritikákra.

„A két észak-amerikai verseny után sokan már azt mondták, a Ferrari nem képes többre. A két győzelem után pedig ugyanezek az emberek már királyként ünneplik a Ferrarit. Pedig nem sok változott, persze azon kívül, hogy sokkal boldogabb vagyok. Nagyszerű volt a franciaországi győzelem és az is szép, hogy egy héttel később ismételtem Angliában. Már korábban is közel jártam a sikerhez ezeken a pályákon, de egyszer sem teljesítettem tökéletesen a missziót. A Ferrarival végre sikerült! Különösen a silverstone-i győzelemnek örültem, mert egyike a kedvenc pályáimnak. Imádom ezt a pályát, a kihívásait és a hangulatát” – szögezte le a maranellói istálló finn ásza.

Räikkönen annak is fontos jelentőséget tulajdonít, hogy a Ferrari a múlt hétvégén hazai pályán múlta felül a McLarent. Ezt megismételheti a Nürburgringen is, hiszen a wokingiak legfőbb társa a németországi székhelyű Mercedes…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik